Στην υπερψήφιση της πρότασης μομφής που κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης στην Ολομέλεια της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης, αναμένεται να προχωρήσει το ΚΙΝΑΛ.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, συγκάλεσε σύσκεψη με συνεργάτες του προκειμένου να χαράξουν την γραμμή που θα ακολουθήσουν, έπειτα από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ενώ όπως όλα δείχνουν θα υπερψηφίσει την πρόταση, όπως είχε κάνει άλλωστε και με την προηγούμενη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στελέχη του κόμματος, αναγνωρίζουν ότι η στιγμή που ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε αυτή τη μομφή, ήταν σωστή, με αφορμή τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία «Ελπίς», επισηαίνοντας πως και οι ίδιοι θα ακολουθούσαν την ίδια οδό, αν υπήρχε η δυνατότητα των 50 βουλευτών που χρειάζεται ώστε να κατατεθεί μια πρόταση μομφής.

Από την άλλη πλευρά, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σ’ αυτή την κίνηση για μια σειρά από λόγους που αφορούν κυρίως την εικόνα του κόμματός του προς τα έξω και λιγότερο στην κυβέρνηση, λόγω και των δημοσκοπήσεων που παρουσιάζουν μια ποσοστιαία πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και μια ανοδική πορεία του ΚΙΝΑΛ.

Ακόμη ένας λόγος κατάθεσης της πρότασης μομφής από πλευράς αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ, είναι το μειονέκτημα της απουσίας του Νίκου Ανδρουλάκη από τη Βουλή την οποία επιδιώκει να εκμεταλλευτεί. Γι’ αυτό, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συγκαλέσει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την ίδια ημέρα της ψηφοφορίας στη Βουλή, πριν τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να δώσει το στίγμα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τοποθέτηση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ αναμένεται να γίνει απόψε στις 19:15 σε συνέντευξη στο Open την οποία είχε προγραμματίσει πριν από την εξέλιξη της Βουλής.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης