Έντονες είναι οι διεργασίες στον χώρο της κεντροαριστεράς, με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να επιχειρεί να ενισχύσει τις εκλογικές επιδόσεις του κόμματός της, μέσω του συγκερασμού της ανανέωσης και της επιστράτευσης κορυφαίων στελεχών της… χρυσής περιόδου του κινήματος.

Παράλληλα, η Φώφη Γεννηματά, παρά την αποτυχία του εγχειρήματος της «Ελιάς», απηύθυνε προσκλητήριο συστράτευσης προς τις συγγενικές με το ΠΑΣΟΚ δυνάμεις, με στόχο τη δημιουργία ενός εναλλακτικού πόλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα σχέδια της κας Γεννηματά συμπεριλαμβάνεται τόσο η ΔΗΜΑΡ, όσο και το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, στελέχη των οποίων βλέπουν με θετικό μάτι το κάλεσμα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, έπειτα από την αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του κόμματος.

Εξάλλου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΙΔΗΣΟ, υπογραμμίζει ότι «η συνεννόηση και συνεργασία όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού αποτελεί επιτακτική πολιτική και εθνική ανάγκη, ενόψει των τεράστιων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν η χώρα και ο λαός μας».

«Η ειλικρινής συνεργασία και συμπαράταξη της σοσιαλδημοκρατίας, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας, δεν προκύπτει από εκλογική σκοπιμότητα, αλλά από την υποχρέωση να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας, πέρα από τις δεσμεύσεις μνημονίου και δανειακής σύμβασης. Την υποχρέωση αυτή μπορούν να διεκπεραιώσουν μόνον οι ενωμένες δυνάμεις της προόδου», επισημαίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ΚΙΔΗΣΟ, με συνέπεια υποστηρίζει τη θέση αυτή εδώ και καιρό και με πρωτοβουλίες που εκδηλώθηκαν από τα τέλη του περασμένου χρόνου μέχρι και πρόσφατα, το καλοκαίρι, από τον Πρόεδρό του, Γιώργο Α. Παπανδρέου. Γι’ αυτό, χαιρετίζει τις σημερινές δηλώσεις της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά και προτείνει την άμεση έναρξη διαλόγου, ώστε τις προσεχείς ημέρες να γίνει πραγματικότητα η εκλογική συμπαράταξη όλων των κομμάτων, κινήσεων και προσωπικοτήτων του δημοκρατικού σοσιαλισμού», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου.

Την ίδια στιγμή, εντός των τειχών του ΠΑΣΟΚ επέστρεψε ο Κώστας Τριαντάφυλλος, ο οποίος είχε ενταχθεί στο ΚΙΔΗΣΟ, ενώ αναμένονται και άλλα στελέχη από τη νεότερη γενιά, όπως ο Άγγελος Τόλκας.

Εντός των προσεχών ημερών και με δεδομένο το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που επιβάλλει η προσφυγή σε κάπλες-εξπρές αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης