Ο νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση «έχει ψηφιστεί με ευρύτατη πλειοψηφία και συναίνεση και πρέπει να εφαρμοστεί», σημειώνει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι «άρνηση εφαρμογής δεν μπορεί να γίνει δεκτή». Η κ. Γεννηματά επισημαίνει ότι πρέπει να διασφαλιστεί απολύτως η διδακτική και ερευνητική λειτουργία εκείνων των ΑΕΙ που αντιμετωπίζουν ειδικά προβλήματα.

Επιπλέον, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «η ακαδημαϊκή κοινότητα, που γνωρίζει ότι πρέπει να κινείται σε αρμονία με την κοινωνία και τις προτεραιότητες του τόπου, έχει -και σε κάθε περίπτωση οφείλει να έχει- συνείδηση της ευθύνης της» και συμπληρώνει ότι «η συνεχής ανακύκλωση επιχειρημάτων και δηλώσεων δεν βοηθάει σε τίποτα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι πολιτικές θέσεις και τα μηνύματα είναι σαφή και σταθερά», τονίζει η κ. Γεννηματά και υπογραμμίζει ότι «η αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος και των ελληνικών ΑΕΙ είναι ζωτικής σημασίας επιλογή για το μέλλον των παιδιών μας και κατά συνέπεια της πατρίδας μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης