Ο Γιάννης Ραγκούσης εδώ και καιρό είχε δείξει τις προθέσεις του.
Πάντως πριν από την απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη να εγκαταλείψει το «Κίνημα Αλλαγής», που κατέστησε τη Φώφη Γεννηματά απόλυτο κυρίαρχο στο νέο πολιτικό σχήμα. Η σύγκρουση ωστόσο θέριεψε τις τελευταίες ώρες και πάντως μετά τη δημόσια παρέμβαση του εκπροσώπου του «ΚΙΝ.ΑΛ» κ. Χρηστίδη, ο οποίος προσπάθησε να διακωμωδήσει την κατάσταση.
Με λίγα λόγια ο Γιάννης Ραγκούσης κατηγορήθηκε πως δεν συμπεριφέρεται ως μέλος του Κινήματος Αλλαγής, διότι απλά συμπεριφέρεται ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην Υπουργός του Γιώργου Παπανδρέου σήκωσε το γάντι με μια ανάρτηση στο Διαδίκτυο. Η γλώσσα του αιχμηρή, αλλά και αποκαλυπτική για το τι συμβαίνει στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Η ανάρτηση του έχει ως εξής :

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αγαπητή Φώφη, απαντώντας στην ανακοίνωσή σου, θα ήθελα παρακαλώ να κατανοήσεις ότι δεν συμπεριφέρομαι ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ως μέλος της ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ -στο οποίο παραμένω- ο οποίος απλώς αρνούμαι να με καταστήσεις κι εμένα υπάλληλο του κ.Μαρινάκη κι υπεργολάβο του κ. Μητσοτάκη»,

Πριν από λίγες ημέρες ο Γιάννης Ραγκούσης είχε «ξανακτυπήσει» με μια συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Είχε επισημάνει τότε ο πρώην Υπουργός:
«Ο κύριος Μητσοτάκης με λεφτά του κ. Μαρινάκη επιχειρεί να χειραγωγήσει το Κίνημα Αλλαγής». Άλλωστε αυτός ήταν και ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Ραγκούσης είχε διατυπώσει τα εξής:

«Επειδή δεν είμαστε όλοι στην πολιτική εξαγορασμένοι, όχι μόνο εξακολουθώ να το πιστεύω αλλά πλέον υποχρεούμαι να προχωρήσω κι ένα βήμα πιο πέρα φωτίζοντας ένα δόλιο πολιτικό σχέδιο. Ο κ. Μητσοτάκης με λεφτά του κ. Μαρινάκη επιχειρεί να χειραγωγήσει το Κίνημα Αλλαγής, παρεμβαίνοντας καθημερινά και απροκάλυπτα μέσα από τα «Νέα» και το «Βήμα». Ως γνωστόν, πρόκειται για δύο ιστορικές εφημερίδες που έχουν μια ειδική σχέση, ιδίως με τις μεγάλες ηλικίες ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.
Όποιος λοιπόν δεν προωθεί την ιδέα της πρωθυπουργίας Μητσοτάκη, λοιδορείται και συκοφαντείται με τίτλους του τύπου «Δούρειοι ίπποι», «5η φάλαγγα».
Βαρύτατες προσωπικές προσβολές, προσπάθεια εκφοβισμού.
Ακόμη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσοι δεν είμαστε ελεγχόμενοι, δεχόμαστε διαρκώς αήθεις επιθέσεις από συγκεκριμένους δήθεν δημοσιογράφους του ΔΟΜ -ευτυχώς υπάρχουν και αληθινοί δημοσιογράφοι στον ΔΟΜ- σε συντονισμό με τον ακροδεξιό Αδωνι Γεωργιάδη.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή κατάσταση, για μια οργανωμένη μεθόδευση, για ένα δόλιο σχέδιο Μητσοτάκη, για την αιχμαλωσία ενός ιστορικού χώρου που ανέκαθεν ήταν αντιδεξιός και προοδευτικός. Και το λέω εγώ ο οποίος για λόγους αρχής πιστεύω απόλυτα στο αναφαίρετο τεκμήριο αθωότητας του κ. Μαρινάκη, όπως ακριβώς ισχύει για όλους τους πολίτες».

Το «Κίνημα Αλλαγής» και η πρόεδρος του Φώφη Γεννηματά δεν απάντησαν σε όσα αναφέρει επωνύμως ο Γιάννης Ραγκούσης για την επιχείρηση «Άλωσης της Κεντροαριστεράς» από τον εκδότη – εφοπλιστή και υπόδικο στην υπόθεση «NOOR1» Βαγγέλη Μαρινάκη για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι καταγγελίες Ραγκούση είχαν προηγηθεί της απόφασης του Σταύρου Θεοδωράκη και των συν αυτώ να αποχωρήσουν από το «Κίνημα Αλλαγής». Ο συνδυασμός των δύο διαφορετικών μεταξύ τους υποθέσεων αποκαλύπτει πως κάτι το πολύ ουσιαστικότερο συμβαίνει στην Κεντροαριστερά από την «αυταρχική στάση» που χαρακτηρίζει την πολιτική διαχείριση των πραγμάτων στο «ΚΙΝ.ΑΛ» από την κυρία Φώφη Γεννηματά.
Μιλάμε για καταγγελίες δημόσιες περί χειραγώγησης ενός πολιτικού χώρου με στόχο να προσφερθεί ως «λάφυρο» ή ακόμη και «πολιτική προίκα» στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη εν όψει βεβαίως των επερχόμενων εκλογών.

Αναμένονται με ενδιαφέρον πλέον οι τοποθετήσεις και των υπολοίπων μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του «Κινήματος Αλλαγής» ήτοι του Γιώργου Καμίνη, του Γιώργου Παπανδρέου (ΚΙΔΗΣΟ) , του Θανάση Θεοχαρόπουλου (ΔΗΜΑΡ) και του Νίκου Ανδρουλάκη.
Η «σιωπή» σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι «χρυσός», αλλά ομολογία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης