Ουδεμία αναφορά σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα περιείχε η κατάθεση που έδωσε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λ. Σοφουλάκη ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος που ερευνά τους δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν στην έρευνα για την υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του μίλησε για τη δική του εμπλοκή και στοχοποίηση, όπως τη χαρακτήρισε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δήλωσή του αμέσως μετά το τέλος της κατάθεσής του, ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε: «Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζω για ποιο λόγο ενεπλάκη το όνομά μου σε αυτήν τη σκοτεινή υπόθεση. Ούτε είχα ούτε διανοήθηκα ποτέ να έχω την οποιαδήποτε εμπλοκή σε οποιαδήποτε έκνομη πράξη. Χρειάζεται να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποκαλυφθούν οι ευθύνες. Η υπόθεση αυτή έχει χαρακτηριστικά σκευωρίας και το μόνο τέλος που μπορεί να υπάρξει είναι η αποκάλυψη της αλήθειας και ο καταλογισμός των ευθυνών. Ζητώ, λοιπόν, από τη σημερινή συσταθείσα προκαταρκτική επιτροπή να εκπληρώσει τα καθήκοντά της, να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση, όπως οφείλουν και οι κρατικοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης, σε αντίθεση με την τακτική της προηγούμενης προκαταρκτικής επιτροπής, της οποίας οι βουλευτές της πλειοψηφίας παραιτήθηκαν των καθηκόντων τους». 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λυκουρέντζος ήταν ένα από τα συνολικά 10 πολιτικά πρόσωπα που εμφανίζονταν ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της Novartis αλλά στη συνέχεια η δικογραφία ως προς τον ίδιο, όπως και για άλλα πολιτικά πρόσωπα, τέθηκε στο αρχείο από την Εισαγγελία Διαφθοράς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης