Μετά τη διάψευση από την καγκελαρία των πληροφοριών περί πρότασης Μέρκελ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδας, ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου έρχεται να διαψεύσει για ακόμα μια φορά το πολυθρύλητο δημοψήφισμα για παραμονή ή μη της Ελλάδας στο ευρώ.

 «Η καγκελάριος δεν πρότεινε δημοψήφισμα, ούτε είπε κάτι που να μπορεί να ερμηνευτεί προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο εκπρόσωπός της Γκέοργκ Στράιτερ, φανερά εκνευρισμένος, στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου. Υπογράμμισε ακόμη ότι η κ. Μέρκελ δεν θα παράσχει «υλικά σ’ αυτή την πολιτική κουζίνα ανάμεσα στα κόμματα, που σιγοβράζει» στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπορείτε να έχετε ως αφετηρία την αρχή» ότι η κ. Μέρκελ παραμένει αντίθετη σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, ερωτηθείς σχετικά με το δημοψήφισμα για το οποίο είχε κάνει λόγο πέρυσι ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Την ίδια ώρα πάντως το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel διαβεβαιώνει στο σημερινό τεύχος του ότι η καγκελάριος έκανε πράγματι την πρόταση αυτή.

Από την πλευρά του, ο κ. Στράιτερ παρατήρησε πως η κυκλοφορία της πληροφορίας μπορεί να οφείλεται σε «παρεξήγηση, κακή κατανόηση». «Η υπόθεση μοιάζει λίγο με χαλασμένο τηλέφωνο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Διαψεύδει τη Μέρκελ το Spiegel για το δημοψήφισμα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης