Με αφορμή τα εγκαίνια της νέας αίθουσας συνεδριάσεων στο Προεδρικό Μέγαρο, που θα φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις της κυπριακής προεδρίας της Ε.Ε., ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε πως η ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. αποτελεί πρόκληση αλλά και προοπτική για την Κύπρο, διότι η επιτυχία της «θα αναβαθμίσει την οντότητα του κράτους μας».

«Η αίθουσα συμβολίζει τις νέες προοπτικές και προκλήσεις που διανοίγονται για την Κύπρο, μέσα από τον ρόλο της ως προεδρεύουσας χώρας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε ο κ. Χριστόφιας και προσέθεσε ότι η ανάληψη της προεδρίας συνιστά αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού για ακόμα μία φορά αναγνωρίζεται ως κράτος ισότιμο με όλα τα άλλα κράτη-μέλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο πρόεδρος Χριστόφιας σχολίασε ως θετική τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε στην Κωνσταντινούπολη, με την οποία κάλεσε την Τουρκία να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της στην Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες από τις Βρυξέλλες για προσπάθεια προώθησης της θετικής ατζέντας της Τουρκίας και ανοίγματος του κεφαλαίου της Ενέργειας.

«Εάν η Επιτροπή κάνει οτιδήποτε που να παραβιάζει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εδώ είμαστε. Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τον επίτροπο Διεύρυνσης και λαμβάνουμε τα μέτρα μας» είπε ο κ. Χριστόφιας.

Η νέα αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου μπορεί να δεχθεί μέχρι και πεντακόσια άτομα για εκδηλώσεις σε γραμμική διάταξη, ενώ αποτελεί έναν πολυχώρο που θα μπορεί να διαμορφώνεται και να εξυπηρετεί τις ανάγκες κάθε εκδήλωσης ανάλογα με το είδος της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης