Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ καλεί και στηρίζει τους αγώνες ενάντια στον απαράδεκτο νόμο-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, 14:52
Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ καλεί και στηρίζει τους αγώνες ενάντια στον απαράδεκτο νόμο-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συνομίλησε σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ). Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αμέσως μετά ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε: «Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στον νόμο πλαίσιο που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ για τα πανεπιστήμια.

Ο νόμος αυτός δεν απαντά στις ανάγκες ούτε των φοιτητών και των οικογενειών τους, ούτε των μελών ΔΕΠ και των διδασκόντων, των υποψηφίων διδακτόρων και ερευνητών και των υπόλοιπων εργαζομένων.

Ο νόμος αυτός ανοίγει ακόμα περισσότερο τον δρόμο σε πτυχία σκόρπιων και ασύνδετων γνώσεων χωρίς επαγγελματική αναγνώριση.

Το ΚΚΕ καλεί και στηρίζει τους αγώνες για να μην κατατεθεί το απαράδεκτο αυτό νομοσχέδιο. Για να μείνει στα χαρτιά. Για να ανοίξει ουσιαστικά η συζήτηση αλλά και η διεκδίκηση για το πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, 14:52