Το ρεπορτάζ του απεσταλμένου στην Ελλάδα του BBC κάνει λόγο για απόρριψη από ελληνικής πλευράς της γερμανικής πρότασης για ευρωπαϊκή επιτροπεία.

Μάλιστα, παραθέτει και αποκλειστικές στο βρετανικό δίκτυο δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου ο οποίος χαρακτήρισε «αδύνατη» την προοπτική η Ελλάδα να παραχωρήσει τον έλεγχο στη διαμόρφωση της φορολογικής πολιτικής, αλλά και της χάραξης της πολιτικής συγκράτησης των κρατικών δαπανών. Παράλληλα, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής παραχώρησε μίνι συνέντευξη στην οποία ξεκαθάρισε πως οι περικοπές των κρατικών δαπανών είναι αποκλειστικό θέμα της ελληνικής κυβέρνησης και κανενός άλλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γερουλάνος: Προτιμά να παραιτηθεί παρά να δεχθεί την επιτροπεία

Στο μακροσκελέστατο ρεπορτάζ αναφορικά με την Ελλάδα, την πορεία των διαπραγματεύσεων για το PSI και τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο αρθρογράφος επιλέγει να παραθέσεις τις δηλώσεις του κ. Γερουλάνου για την επιτροπεία με τον μεσότιτλο: «Κόκκινη γραμμή».

«Θα είναι αδύνατο για την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί μια τέτοια συμφωνία. Δεν νομίζω ότι θα υποστηριζόταν από κανένα από τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση», τόνισε ο υπουργός για να προσθέσει πως «έχουμε κάνει αρκετές παραχωρήσεις, αλλά νομίζω πως η κυριαρχία είναι μια κόκκινη γραμμή που κανείς δεν θα τολμούσε να περάσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα προτιμούσα να παραιτηθώ από υπουργός παρά να επιτρέψω σε κάποιον να μας πει τον τρόπο που θα πρέπει να ξοδέψουμε τα χρήματά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γερουλάνος.

Οι δηλώσεις Καψή

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής ο οποίος δήλωσε στο BBC πως ο προϋπολογισμός είναι «ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης και δεν χρειάζεται να ληφθούν τέτοια μέτρα» και επεσήμανε πως μια παρόμοια ιδέα (σ.σ. μόνιμης επιτροπείας) είχε «πέσει στο τραπέζι» και παλαιότερα, αλλά και πάλι είχε απορριφθεί.

«Έχουμε διανύσει ένα μακρύ δρόμο αναφορικά με τη μείωση του ελλείμματός μας και βαδίζουμε στη σωστή κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης