Στο Ζάππειο Μέγαρο πραγματοποιείται σήμερα η 15η Άτυπη Σύνοδος των αρχηγών κρατών του «Αrraiolos Group», με κεντρικό θέμα συζήτησης τη «Θεμελιώδη αρχή της Αλληλεγγύης ως κλειδί για την εμβάθυνση της Ε.Ε., καθώς και τα επιπλέον βήματα που απαιτούνται για την περαιτέρω προώθηση της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης».

Η 15η Σύνοδος του «Arraiolos Group» συγκαλείται μετά τις τελευταίες κρίσιμες ευρωεκλογές, ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων τίθεται πλέον το μέλλον του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Η Σύνοδος πραγματοποιείται έπειτα από πρωτοβουλία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος υποδέχεται στη χώρα μας τους προέδρους: της Γερμανίας Φραντς-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα, της Πορτογαλίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα, της Ουγγαρίας Γιάνος Άντερ, της Μάλτας Τζορτζ Βέλα, της Λετονίας Έγκιλς Λέβιτς, της Σλοβενίας Μπόρουτ Πάχορ, της Εσθονίας Κέρστι Κάλιουλαϊντ, της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, της Κροατίας Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς και της Ιρλανδίας Μάικλ Χίγκινς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν η οικονομική και η προσφυγική κρίση. Στις 17.00 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι συνεδριάσεις των προέδρων.

Η Σύνοδος θα ολοκληρωθεί με επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν των αρχηγών κρατών του Arraiolos Group.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης