Ξεκινά και πάλι αύριο μετά τις διακοπές του καλοκαιριού η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων των βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής.

Στις επόμενες συνεδριάσεις το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί επί του αιτήματος της πλευράς Φύσσα για την εξέταση δύο μαρτύρων ,ενός αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας και ενός πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής, αλλά και επί αιτήματος της Υπεράσπισης για κλήτευση του  πρώην Υπουργού κ. Νίκου Δένδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την ολοκλήρωση των καταθέσεων μαρτύρων από την «δικογραφία Φύσσα», η διαδικασία θα προχωρήσει στην εξέταση της δικογραφίας που αφορά την άγρια επίθεση σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων στο Ικόνιο Περάματος ξημερώματα της 12ης Ιουνίου 2012. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ομάδα χρυσαυγιτών που επέβαιναν σε 10 μηχανάκια αφού έσπασαν τα παράθυρα της οικίας πέταξαν καπνογόνα και φωνάζοντας και βρίζοντας κραδαίνοντας ρόπαλα και ξύλα επιτέθηκαν στους τέσσερις αλιεργάτες που βρήκαν μέσα στο σπίτι.

Οι τρεις που κοιμούνταν στο σπίτι κατάφεραν να διαφύγουν, ο τέταρτος, όμως, ο οποίος κοιμόταν στην ταράτσα της μονοκατοικίας δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να δεχτεί πολλαπλά άγρια χτυπήματα και να τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Στην υπόθεση είναι κατηγορούμενοι οι Αναστάσιος Πανταζής, κατά την δικογραφία πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Δημήτριος Αγριογιάννης, Θωμάς Μαρίας και Μάρκος Ευγενικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδικασία αύριο θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Εφετείου, ενώ στις 6 και στις 8 του μήνα η δίκη θα μεταφερθεί στον Κορυδαλλό.

Για τον Σεπτέμβριο οι δικάσιμοι που ανακοινώθηκαν από την πρόεδρο είναι 5, 6,8,9,12,13,19,23 και 27.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης