Με τον εισηγητή της ΝΔ Μάκη Βορίδη άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, η οποία εξελίχθηκε σε σοβαρό επεισόδιο.

Η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ορίστηκε ο Γιάννης Δραγασάκης, του ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Ρήγας, των ΑΝ.ΕΛ. η Έλενα Κουντουρά, του ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, και της Χρυσής Αυγής ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ενώ αντιπροσώπευση θα έχουν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Kόντρα Βορίδη-Λαφαζάνη στη Βουλή

Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης εκπροσωπεί τον Πρωθυπουργό που απουσιάζει στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στο Μιλάνο για την απασχόληση. «Δεν χρειαζόμαστε τον μηχανισμό στήριξης πλέον. Το Μνημόνιο τελειώνει 1,5 χρόνο νωρίτερα από ό,τι ήταν να τελειώσει. Και τώρα τι θα απογίνουμε χωρίς βαρβάρους, τι θα έχουμε να λέμε;» αναρωτήθηκε ο κ. Βορίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για αντιφάσεις και πολιτικές που η μία αναιρεί την άλλη ενώ καταλήγοντας στην ομιλία του εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα τυχών εκλογών λέγοντας: «όποιοι πιστεύουν ότι στις κάλπες θα κερδίσουν, θα τους πρότεινα υπομονή γιατί οι Ελληνες ξέρουν να ψηφίζουν».

Νωρίτερα σημειώθηκε αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Βορίδη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ο κ. Λαφαζάνης εξαπέλυσε επίθεση στον Πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι «αποφεύγει συστηματικά τη βουλή».

Ένταση από τις καταγγελίες Δραγασάκη

Ο Γιάννης Δραγασάκης εξαπέλυσε επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά: «Σήμερα αρκεί ένας επιχειρηματίας, ένας μεγαλοεκδότης, ένας φίλος του πρωθυπουργού να πάρει ένα τηλέφωνο για να ακυρωθεί ένα πρόστιμο, για να αλλάξει ένας νόμος», είπε ο κ. Δραγασάκης.

Η φράση αυτή προκάλεσε ένταση.

Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, κάλεσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει τα ονόματα στη δημοσιότητα.

«Ο αντιπρόεδρος της Βουλής διατύπωσε κάτι πολύ σοβαρό. Μία βαριά κατηγορία ή συκοφαντία και είναι στο χέρι του να αποδείξει αν είναι το πρώτο ή το δεύτερο. Ονοματεπώνυμα κύριε Δραγασάκη. Μπορεί να έχουμε διαφορές, αλλά ο καθένας έχει μία εκτίμηση για τον κάθε βουλευτή. Σήμερα μας απογοητεύσατε», απάντησε ο Δ. Σταματης.

Ο Γ. Δραγασάκης ανταπάντησε: «Το πότε θα πω τα ονόματα θα το καθορίσω εγώ. Δείτε τις ρυθμίσεις που έφερνε ο κ. Μπαλτακος». Ο Δ. Σταμάτης πήρε τον λόγο και κάλεσε τον κ. Δραγασάκη για μία ακόμα φορά να πει ονόματα: «πρόκειται για βαρύτατη ύβρη και συκοφαντία απέναντι στην κυβέρνηση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης