Αποχώρησε πριν από λίγο από την επιτροπή προανακριτικής εξέτασης ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με τους συνηγόρους του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και οι συνήγοροί του κατήγγειλαν ότι παραβιάστηκαν βασικά δικαιώματα του κ. Παπαγγελόπουλου, δεδομένου ότι η επιτροπή δεν αποδέχθηκε μια σειρά από αιτήματα που είχε υποβάλλει το προηγούμενο διάστημα, ανάμεσα στα οποία και η κατ’ αντιπαράθεση εξέταση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαγγελόπουλος ολοκληρώνει εδώ την εξέτασή του και το πιθανότερο είναι η προανακριτική επιτροπή να μην προχωρήσει στην εξέταση άλλων μαρτύρων, αλλά να ζητήσει προθεσμία για τη σύναξη του πορίσματος που θα υποβληθεί στην Ολομέλεια.

Κύκλοι ΝΔ: Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να θυσιάσει τον «Ρασπούτιν»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αποχώρηση Παπαγγελοπούλου αντέδρασε η ΝΔ μέσω κύκλων η οποία συνδέει την αποχώρηση με τις αποκαλύψεις γύρω από την συνομιλία Παπά-Μιωνή λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να θυσιάσει τον «Ρασπούτιν».

«Ο κ Παπαγγελόπουλος πήρε την μεγαλύτερη προθεσμία που έχει δοθεί ποτέ σε υπουργό ελεγχόμενο, λάμβανε έγγραφα από την αρχή, εξετάστηκε σειρά μαρτύρων που επιθυμούσε, κατέθεσε αδιάκοπα ακόμη και όταν κουτσομπόλευε για δυο εβδομάδες και μόλις ήλθε η ώρα των ερωτήσεων το “κεντρικό μαγαζί” υπό το φως των παραδικαστικών αποκαλύψεων επέβαλε στο “παραμάγαζο” την αποχώρηση. Ο κύριος Τσίπρας διαλέγει τη θυσία Ρασπούτιν για να σώσει τον εαυτό του χωρίς να έχει ψελίσει τίποτα επί τέσσερις ημέρες για τον στενό του φίλο και συνεργάτη Νίκο Παππά.

Ακομα και μέχρι χθες ο κύριος Παπαγγελόπουλος συναινούσε στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της κατάθεσης του (για Πέμπτη μεσημέρι) και για την διαδικασία ερωτήσεων από την προανακριτική επιτροπη. Προφανως υπό τον φόβο του για νέες εις βάρος του αποκαλύψεις και μετά από τα αδιέξοδα του αποφάσισε να αθετήσει την υπόσχεση που έδωσε».

Παπαγγελόπουλος: «Ήθελαν να με φιμώσουν»

Λίγη ώρα μετά την αποχώρηση τους, ο Δημήτρης Τσοβόλας και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μίλησαν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες κάνοντας λόγο για σαφή παραβίαση των υπερασπιστικών δικαιωμάτων του πρώην υπουργού για μεθόδους που θυμίζουν το 1989.

«Η πλειοψηφία έχει προαποφασίσει παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο όπως προανήγγειλε ο Αδωνις Γεωργιάδης. Η μεθοδολογία που ακολουθείται, θυμίζει το ’89, η ΝΔ ετοίμαζε από καιρό διώξεις» είπε ο κ. Τσοβόλας.

«Ήθελαν να με φιμώσουν γιατί δεν τους άρεσαν αυτά που έλεγα αλλά πολύ δύσκολα θα με εξοντώσουν. Εγώ δεν είχα ολοκληρώσει αυτά που ήθελα να πω και ήθελαν να με κόψουν. Είπαν μιλάω 4 μέρες. 14 θα μπορούσα. Επί 6 μήνες έρχονταν εδώ άνθρωποι κι έλεγαν τον καημό τους. Και δεν θα μιλήσω εγώ. Παρ’ όλο το βασανιστήριο του ύπνου. 10 μέρες εδώ και 10 μέρες για 10.000 σελίδες. Ήμουν υποχρεωμένος να αποδομήσω λέξη προς λέξη όσα ειπώθηκαν, πήγαν να με φιμώσουν, κάθε μέρα έλεγαν πότε τελειώνεις και πότε τελειώνεις. Το έχετε ξαναδεί αλλού; Φίμωση γιατί ήξεραν ότι θα τους έβγαζα όλα στη φόρα. Εγώ θα βρω βήμα και αυτά που θέλω να πω, θα τα πω. Στη τηλεόραση, στις εφημερίδες. Αν δεν θα έχω τύχη εκεί θα μιλήσω σε σάιτ ή στα ραδιόφωνα» ήταν τα λόγια του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου αμέσως μόλις έπεσε η αυλαία της Προανακριτικής.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης