Απόψε η ψηφοφορία για τον νέο αναπτυξιακό νόμο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016, 07:49
Απόψε η ψηφοφορία για τον νέο αναπτυξιακό νόμο
Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση για τον αναπτυξιακό νόμο στην Ολομέλεια. Η ψηφοφορία αναμένεται αργά το βράδυ.

Κριτική στις ρυθμίσεις του νέου αναπτυξιακού νόμου άσκησαν κατά τη συζήτηση στη Βουλή το βράδυ της Τρίτης οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η Ελλάδα χρειάζεται 100 δισ. ευρώ ιδιωτικές επενδύσεις για να επανέλθει στην ανάπτυξη, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας και υποστήριξε ότι ο νέος νόμος δεν αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης και δεν περιέχει αναπτυξιακή πρόταση. Ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για "βαρύ κανονιστικό πλαίσιο", που απαιτεί πάρα πολλές υπουργικές αποφάσεις και εκτίμησε ότι δεν θα τηρηθεί το εξάμηνο για να εκδοθούν και να ενεργοποιηθεί ο νόμος.

Την άποψη ότι στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει πρόνοια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός και κατέθεσε τροπολογία για την υπαγωγή στο καθεστώς των ενισχύσεων, των ελληνικών ναυπηγείων.

Να γίνουν δεκτές οι τροπολογίες που έχουν κατατεθεί από την Δημοκρατική Συμπαράταξη και διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του αναπτυξιακού νόμου, ζήτησε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μανιάτης, ενώ χαρακτήρισε "σκάνδαλο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα" την απόφαση της Κυβέρνησης να διοργανώσει πολιτική εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο νέος αναπτυξιακός νόμος δίνει προνόμια και μεγαλύτερη φορολογική ασυλία στο μεγάλο κεφάλαιο, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος και πρόσθεσε ότι «το μοντέλο ανάπτυξης καθορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση» ενώ ανέφερε το παράδειγμα των απαγορεύσεων της ενίσχυσης των ναυπηγείων και του πρωτογενή τομέα.

Από το 2010 έως το 2014, στο Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έγιναν 18.847 εγγραφές και 25.354 διαγραφές, ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιώργος Λαζαρίδης. «Αυτό είναι το "success story", των προηγούμενων κυβερνήσεων», ανέφερε.

Οι φοροαπαλλαγές που δίνει ο νόμος δεν είναι ασφαλείς και μπορεί να είναι αποτρεπτικές, υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Καράς. «Το μοντέλο το οποίο επιλέγεται ελάχιστα θα συνεισφέρει», ανέφερε και πρόσθεσε ότι για τους «περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανέργους οι 20.000 νέες θέσεις εργασίας είναι σταγόνα στον ωκεανό».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Αποσύρθηκε τροπολογία για το προσφυγικό

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016, 07:49