Απάντηση στις δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη -κατά την παραλαβή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη- περί αποδυνάμωσης της ομάδας ΔΙΑΣ, την οποία, όπως είπε, φεύγοντας από το υπουργείο άφησε με 2.000 αστυνομικούς στην Αθήνα και επιστρέφοντας βρήκε τους 750 στα γραφεία», δίνει με ανακοίνωσή του ο τ. υπουργός, Χρ. Παπουτσής.

«Οι αυξομειώσεις που παρουσιάζονται κατά καιρούς στον αριθμό της δίκυκλης αστυνόμευσης, σχετίζονται κυρίως με διοικητικής φύσεως θέματα ή άλλες υπηρεσιακές επιτακτικές ανάγκες (ασθένειες, ατυχήματα, επισκευές μοτοσικλετών, άδειες προσωπικού, εκπαιδεύσεις κ.λπ.). Σημειώνεται δε ότι οποιαδήποτε πρόσκαιρη έλλειψη δύναμης παρουσιάζεται, αναπληρώνεται άμεσα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες για την ενδυνάμωση της επιχειρησιακής δράσης των Ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης» τονίζεται στην ανακοίνωση του τ. υπουργού και διευκρινίζεται ότι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στις 7/5/10 η δύναμη της ομάδας ΔΙΑΣ ανερχόταν σε 1916 άτομα και στις 7/3/12 η δύναμη της ομάδας ΔΙΑΣ ανέρχεται σε 1986 άτομα. Οι 190 υπηρετούν στο κέντρο διοικητικής υποστήριξης και συντονισμού των επιχειρήσεων στις πέντε διευθύνσεις των περιφερειακών γραφείων. Σήμερα, από τα 1986 στελέχη της ομάδας ΔΙΑΣ, 100 είναι τραυματίες, 353 βρίσκονται είτε σε εκπαίδευση, είτε σε κανονική, είτε σε αναρρωτική άδεια».

Επιπλέον, σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2010, που ανέλαβε υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο κ. Παπουτσής, υπήρχαν «48.000 αιτήματα χορήγησης ασύλου. Δηλαδή, 48.000 άνθρωποι με “ροζ χαρτάκι” κυκλοφορούσαν στο κέντρο της Αθήνας. Όμηροι, στην αναμονή για εξέταση του αιτήματος ασύλου. Σήμερα, τα αιτήματα που εκκρεμούν έχουν μειωθεί κατά 17.000».

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: «Βέλη» Χρυσοχοΐδη κατά Παπουτσή για τη ΔΙ.ΑΣ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης