Με ανακοίνωσή του διέψευσε το Υπουργείο Οικονομικών δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» με τίτλο «Κληρονομιά από Βενιζέλο πρόσθετα μέτρα 3,3 δισ. ευρώ», χαρακτηρίζοντας την πλειονότητα των αναφερομένων ως «ανακριβή».

Παρατίθεται η ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παρεμβάσεις στις οποίες αναφέρεται το δημοσίευμα, που αντιστοιχούν στο 1,5% του ΑΕΠ, και οι οποίες θα προκύψουν μέχρι το 2014, σε καμία περίπτωση δεν αφορούν νέα μέτρα ή «νέες παρεμβάσεις στο σκέλος των εσόδων», όπως ανακριβώς αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα, το 1,5% του ΑΕΠ προκύπτει από το σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής και τις βελτιώσεις στη φορολογική διοίκηση. Αυτό, εξάλλου, αναφέρεται και στην τελευταία αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.
Επισημαίνεται πως είναι η πρώτη φορά που αναγνωρίζεται ύπαρξη αποτελεσμάτων στην πάταξη της φοροδιαφυγής και ορίζεται στο ύψος του 1,5% του ΑΕΠ.

Σημειώνεται, δε, ότι οι προβλέψεις αυτές, στο σκέλος των εσόδων, υπάρχουν στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής και συγκεκριμένα τα μέτρα της πάταξης της φοροδιαφυγής βρίσκονται στον συνολικό πίνακα παρεμβάσεων – πίνακας 3.11 (σελ. 78-79) στην εισηγητική του ΜΠΔΣ που ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2011 (Ν. 3986/2011).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, οι αποδόσεις των μέτρων αυτών ενσωματώνονται στους πίνακες του επικαιροποιημένου ΜΠΔΣ που ψηφίστηκε τον Νοέμβριο 2011 από τη Βουλή από τα κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού, κ. Λουκά Παπαδήμου.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης