Μετά τον συμβολικό χαιρετισμό του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφροντ Μάρτεν, έδωσε την προεκλογική του ομιλία στην Αθήνα και συγκεκριμένα, στον ανοιχτό χώρο του Ζαππείου ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Μάρτενς δήλωσε την πλήρη στήριξή του στον κ. Σαμαρά, κάνοντας αναφορά στη γνωριμία του με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, αλλά και την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΕ το 1981.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σαμαράς τόνισε μεταξύ άλλων: «Μίλησε η Αθήνα. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Και απόψε αποδεικνύουμε ότι μπορούμε». «Τα άλλα κόμματα ασχολούνται με το χτες […] και διχάζουν τον λαό, εμείς παραμερίζουμε το χτες κι ανοίγουμε δρόμο για το αύριο, […] τη μεγάλη λεωφόρο της ανάπτυξης». Παράλληλα, ζήτησε ισχυρή εντολή για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση: «Έγνοια μας είναι το αύριο και για αυτό ζητάμε ισχυρή εντολή».

«Δυο χρόνια είχα δύο αντιπάλους, το μνημόνιο του ΠΑΣΟΚ που έκλεινε μαγαζιά και δημιουργούσε ανέργους και την αριστερά που έδιωχνε επενδύσεις και χάιδευε κουκουλοφόρους», τόνισε στη συνέχεια, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και αριστερά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, χαρακτήρισε «ολέθρια» την επιλογή Παπανδρέου για το δημοψήφισμα «μας οδήγησε στην απομόνωση», σημειώνοντας ότι «το σχέδιο εξόδου από την κρίση έχει άξονες την ανάκαμψη την κοινωνική συνοχή την ανάπτυξη και την ασφάλεια».

Μάλιστα, απαντώντας και στις αναφορές του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι έχει εμμονή για την πρωθυπουργία, είπε ότι «αν ήθελα να γίνω πρωθυπουργός με κάθε τίμημα, θα τον άφηνα να διαλύσει τη χώρα τον περασμένο Νοέμβριο και μετά θα έβγαινα με 60%». «Δεν το έκανα γιατί πάνω από όλα αυτή παράταξη μας έχει μάθει να βάζουμε πάνω από όλα τη λέξη πατρίδα», τόνισε.

«Τολμάω και προτείνω τα πιο δύσκολα. Ποιο άλλο κόμμα θα τολμούσε να προτείνει προεκλογικά την ιδιωτικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ. […] Δεν έχω σχέση με τον λαϊκισμό, δεν έχω σχέση με το “λεφτά υπάρχουν”», υπογράμμισε λίγο πριν το τέλος της ομιλίας του, ενώ κατέληξε λέγοντας: «Αν πιστέψετε στον εαυτό σας θα κάνουμε θαύματα. Θέλουμε με τους Έλληνες περήφανους και μονιασμένους, όχι διχασμένους και ταπεινωμένους».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης