Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή μετά τη παρουσίαση της τροπολογίας του υπουργού Υγείας Β. Κικίλια, που προβλέπει μεταξύ άλλων την άμεση πρόσληψη 300 μόνιμων γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αλλά και την αναγκαστική διάθεση ιδιωτικών κλινικών στο ΕΣΥ.

Όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας, οι γιατροί θα ενταχθούν στο σύστημα υγείας από τη Δευτέρα και θα επεκταθεί η δυνατότητα σε όσους ειδικευόμενους το επιθυμούν να υπηρετήσουν το ΕΣΥ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε ο υπουργός Υγείας, με παρρησία, τόλμη και θάρρος, αποφάσισε νωρίς μέσα στην κρίση να πάρει ακόμα μια φορά τέτοια μέτρα, που ελπίζουμε ότι θα έχουμε απαγορευτικό για μικρότερο χρονικό διάστημα από άλλες χώρες, θα κοστίσει λιγότερες ζωές από τις χιλιάδες ζωές που κόστισε στο εξωτερικό, θα κοστίσει στην οικονομία μας πολύ λιγότερο, γιατί ελπίζουμε μπαίνοντας νωρίς σε ένα λοκντάουν να βγούμε νωρίτερα από αυτό, και ότι θα επιστρέψουμε σε μια μερική κανονικότητα, όπως για 5 μήνες ήμασταν ανοικτοί, όταν λίγες ευρωπαϊκές χώρες είχαν το προνόμιο να λειτουργεί η οικονομία τους με τα προβλήματα του ιού. 

Γιατί σήμερα και όχι προ μηνών; Αυτό είναι το αμείλικτο ερώτημα των πολιτών και των γιατρών για την διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνησή σας, αντείπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης: Η ιστορία θα γράψει για εσάς κε Κικίλια ό,τι και η τροπολογία σας: ότι είστε πολιτικά «εκπρόθεσμοι». Έντονη κριτική άσκησε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια, όταν και οι νέες ΜΕΘ στον «Ευαγγελισμό» δεν είναι δικό της έργο, αλλά δωρεά της Βουλής. Οι ΜΕΘ που λέτε ότι στελεχώνετε, έπρεπε να είναι στελεχωμένες από καιρό, «και μην περιμένετε να αγκαλιάσουμε τις ανακοινώσεις σας σαν να είναι στην ώρα τους» είπε η κα Λιακούλη.

Απαντώντας στον κ. Ραγκούση που μίλησε για γιγαντιαία ευθύνη της κυβέρνησης για το ότι η χώρα μπαίνει σε μια μεγάλη τραγωδία, ο υπουργός Υγείας ζήτησε από την αντιπολίτευση να σεβαστεί το έργο της Πολιτείας και των γιατρών που έχουν σώσει πάρα πολλές ζωές. «Καλό είναι να μάθετε ότι σε καιρούς κρίσης πάμε όλοι μαζί» είπε ο κ. Κικίλιας, που επέκρινε τους λίγους – όπως είπε – που μένουν στη γωνία, μίζεροι και μεψίμοιροι για τα «ψηφαλάκια». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος για την κριτική, ότι ήταν συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να αφήσει το ΕΣΥ στην τύχη του, είπε ότι προσλήψεις επτά χιλιάδων στελεχών νοσηλευτικού προσωπικού, δημιουργία εκατοντάδων νέων ΜΕΘ με στόχο τις 1.200 και προμήθεια μηχανημάτων κλπ, που έγιναν το τελευταίο διάστημα, «δεν έχει ξαναδεί το ΕΣΥ τα τελευταία χρόνια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης