Αντιδράσεις για τη δήλωση Σκουρλέτη περί «κουμπαρά» επιχειρηματιών με φόντο την Προεδρία

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014, 14:58
Αντιδράσεις για τη δήλωση Σκουρλέτη περί «κουμπαρά» επιχειρηματιών με φόντο την Προεδρία
Για απόπειρα χρηματισμού βουλευτών, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 ψήφοι για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, μίλησε εμμέσως ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, επικαλούμενος δημοσίευμα του κυριακάτικου Τύπου.

Μιλώντας στο Mega, ο Παν. Σκουρλέτης αναφέρθηκε σε δημοσίευμα σύμφωνα με τον οποίο επιχειρηματίες φίλοι της κυβέρνησης «έχουν βγάλει κουμπαρά», για να βρεθούν οι 180 βουλευτές που θα εκλέξουν τον νέο Πρόεδρο. Ερωτηθείς εάν υιοθετεί το δημοσίευμα - που, όπως ο ίδιος διευκρίνισε, ήταν του kontranews - απάντησε μεταξύ άλλων ότι «ο φόβος φυλά τα έρμα».

Όσα είπε ο Παν, Σκουρλέτης προκάλεσαν την αντίδραση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

«Εδώ υπάρχει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας πριν από τρεις εβδομάδες, εάν αισθάνεται την ανάγκη ο κ. Γιακουμάτος και η κυβέρνηση να το διαψεύσει, ας το κάνει» απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης παρενέβη λέγοντας πως «ο κοινοβουλευτισμός θέλει στήριξη κι όχι υπονόμευση».

Στο θέμα παρενέβη και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, η οποία σε ανακοίνωσή της σημείωσε: «Ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε την αθλιότητα Τσίπρα. Τους παραδίδουμε στην περιφρόνηση του ελληνικού λαού.

» Οι έλληνες βουλευτές ούτε εκβιάζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε εξαγοράζονται από κανέναν. Και ο τελευταίος Έλληνας πια έμαθε ότι ο "κουμπαράς" του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτος μόνο με ψεύδη, συκοφαντίες και ύποπτες "καταγγελίες"».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014, 15:04