Άνοιγμα Κουτσούμπα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ: «Να πουν όχι στην κοροϊδία που βίωσαν»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019, 22:18
Άνοιγμα Κουτσούμπα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ: «Να πουν όχι στην κοροϊδία που βίωσαν»

Προσκλητήριο απευθυνόμενο προς όλους, αλλά ιδιαίτερα τις νέες και τους νέους, «τα παιδιά της κρίσης», να δώσουν τη μάχη των βουλευτικών εκλογών για να βγει ισχυρό το ΚΚΕ, απεύθυνε απόψε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, από την κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, τονίζοντας πως στην αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου, «κρίνεται πόσο πιο δυνατός θα βγει ο λαός την επόμενη μέρα».

Ο κ. Κουτσούμπας εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. για την εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών, ενώ για το κεντρικό δίλημμα των εκλογών παρατήρησε: «Στις λίγες μέρες που απομένουν, δίνουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό, για να φτάσει το κάλεσμα του ΚΚΕ πλατιά, σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, ανέργους, νέους και νέες. Για να φτάσει παντού, το πραγματικό δίλημμα, το πραγματικό ερώτημα, που έχει να απαντήσει ο λαός στις 7 του Ιούλη»:  

«Σε αυτές τις εκλογές, δεν κρίνεται ποια θα είναι η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ ή αν η ΝΔ, θα έχει αυτοδυναμία. Δεν κρίνεται ποια κόμματα θα είναι το συμπλήρωμα της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης. Σε αυτές τις εκλογές, κρίνεται πόσο πιο δυνατός θα βγει ο λαός την επόμενη μέρα. Πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα και η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γ.γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ, σημείωσε πως «το παραμύθι της ''μεταμνημονιακής εποχής'' και της ''δίκαιης ανάπτυξης'', δεν αφορά την καθημερινότητα του λαού» και πως «ο νέος γύρος της αντιλαϊκής επίθεσης, προετοιμάζεται ήδη με τα επίσημα προγράμματα των κομμάτων»: 

«Στα κυβερνητικά προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, υπάρχουν οι εφαρμοστικοί νόμοι των 3 μνημονίων, που θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται, τα μνημόνια διαρκείας και οι μηχανισμοί εποπτείας της Ε.Ε. που ισχύουν για όλα τα κράτη-μέλη της, τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, οι απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου που βαφτίζονται ''αναδιαρθρώσεις'', οι επικίνδυνες δεσμεύσεις της χώρας σε ΝΑΤΟ-Ε.Ε.».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επιτέθηκε προσωπικά στους κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη για τις πολιτικές τους και ανέφερε χαρακτηριστικά: 

«Ο μεν Τσίπρας αναμασά τα γνωστά ''πασοκικά'' διλήμματα για την ''επάρατο Δεξιά'', που ο ίδιος όμως ξέπλυνε, ακολουθώντας καραμπινάτη δεξιά πολιτική. Ο δε Μητσοτάκης παριστάνει το νέο πουλέν του μεγάλου κεφαλαίου, διεκδικεί τη δόξα της αντιλαϊκής πολιτικής, που για τέσσερα χρόνια του έκλεψε ο Τσίπρας». 

«Τσακώνονται δήθεν για την ''7ήμερη εργασία' ή το 'ασφαλιστικό Πινοσέτ'' - συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας - αλλά κανείς δεν λέει ότι αυτές οι προτάσεις, είναι ήδη κατευθύνσεις της ΕΕ που υλοποιούνται σε όλα τα κράτη-μέλη, κατευθύνσεις που έχουν υπογράψει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις. 

Πριν ο Μητσοτάκης μιλήσει δημόσια για την 7ημερη εργασία, ο Τσίπρας, είχε ήδη νομοθετήσει την κατάργηση της Κυριακής αργίας, είχε νομιμοποιήσει συμβάσεις για δουλειά, ως και 10 μέρες χωρίς ρεπό. Για να μην μιλήσουμε για τους νέους και τις νέες που δουλεύουν σεζόν χωρίς ρεπό, με εξαντλητικά ωράρια και με την εργοδοσία να ξεσαλώνει στην πλάτη τους, ξεζουμίζοντάς τους και τρομοκρατώντας τους για να μη σηκώσουν κεφάλι. 

Πριν ο Μητσοτάκης αποθεώσει την ιδιωτική ασφάλιση, ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε ήδη νομοθετήσει την ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, με τον γνωστό νόμο Κατρούγκαλου. Και πώς αλλιώς να γίνει, όταν και οι δύο έχουν στηρίξει την κατεύθυνση της Ε.Ε. για την ασφάλιση, που αποτελεί την ψυχή του περιβόητου ασφαλιστικού ''Πινοσέτ'';» αναρωτήθηκε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, στάθηκε επίσης στο μέτωπο των εθνικών θεμάτων, επισημαίνοντας πως οι εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και «η ενεργότερη εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στους ενεργειακούς ανταγωνισμούς που κλιμακώνονται στην ευρύτερη περιοχή» διαμορφώνουν όρους ακόμα και για θερμό επεισόδιο. 

Ειδικότερα τόνισε, πως «δεν είναι υπερβολή να πούμε πως εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο και το Αιγαίο είναι επικίνδυνες». Η παρουσία του τουρκικού πλοίου-γεωτρύπανου «Πορθητής - Φατίχ» στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και το ενδεχόμενο πραγματοποίησης γεώτρησης, αλλά και οι κινήσεις του ερευνητικού πλοίου «Μπαρμπαρός» στην περιοχή, συνιστούν παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε.

«Οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό με τους σχεδιασμούς της τουρκικής άρχουσας τάξης και στο Αιγαίο διαμορφώνουν όρους ακόμα και για θερμό επεισόδιο» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας. «Όλο το προηγούμενο διάστημα, το ΚΚΕ αναδείκνυε πως σε περιβάλλον σύγκρουσης ενεργειακών μεγαθηρίων, 'οι δρόμοι του πετρελαίου είναι βαμμένοι με το αίμα των λαών'. Αντίθετα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ΝΔ, τα άλλα αστικά κόμματα, καθησύχαζαν το λαό, ισχυρίζονταν πως με την ενεργή εμπλοκή της χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., μέσα από συμφωνίες με το Ισραήλ, δήθεν δεν θα υπάρχουν κίνδυνοι, πως είμαστε 'πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης'. Όμως η έκτακτη σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ προχτές, ομολογεί την όξυνση της κατάστασης» ανέφερε.

«Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός, πως ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ βρίσκονται σε ένα 'ανατολίτικο παζάρι' με την Τουρκία, την οποία προσπαθούν να κρατήσουν μακριά από τους ανταγωνιστές τους, να την αποσπάσουν από την αγκαλιά της Ρωσίας;» αναρωτήθηκε ο κ. Κουτσούμπας και συμπλήρωσε:  

«Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσιάζει την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, που έγινε για να μπούνε τα Δυτικά Βαλκάνια στο ΝΑΤΟ, ως ''πιλότο'' και για το Αιγαίο και το Κυπριακό, δίνει το στίγμα της ''συνδιαχείρισης'' υπό αμερικανό-ΝΑΤΟϊκό έλεγχο. Στην πραγματικότητα, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας προσφέρονται ως 'οικόπεδο' προς διαπραγμάτευση μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ».

Το ΚΚΕ, όπως υπογράμμισε στην συνέχεια ο κ. Κουτσούμπας, έχει επεξεργασμένο σχέδιο και για το σήμερα και για το αύριο, η Ελλάδα έχει έμπειρο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό, έχει τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες στο βιομηχανικό και αγροτικό τομέα, που μπορούν να εξασφαλίσουν τη λαϊκή ευημερία, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.

Οι εκλογές δεν θα ανατρέψουν «το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα», μπορούν όμως, να ενισχύσουν το λαϊκό κίνημα σήμερα, βάζοντας φρένο στα χειρότερα και ανοίγοντας «το δρόμο της ανατροπής» εξήγησε. 

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Δ. Κουτσούμπας επεσήμανε, ότι «ψήφος στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, είναι η ψήφος που μετράει», ενώ κάλεσε τους εργαζόμενους που έκαναν πρώτη φορά το βήμα να στηρίξουν το ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές, να δώσουν μαζί, σαν ένας άνθρωπος, την μάχη των βουλευτικών εκλογών. «Για να φτάσουμε σε ακόμη περισσότερους εργαζόμενους που βλέπουν θετικά το ΚΚΕ και την δράση του, εκτίμηση που την επιβεβαιώνουμε στην δράση μας, για να φτάσουμε σε ακόμη περισσότερους που με 'βαριά καρδιά' μπορεί να έκαναν άλλη επιλογή στις ευρωεκλογές ή μπορεί να απείχαν, αλλά μαζί τους θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την επόμενη επιθετική κυβέρνηση και την συνέχιση της σημερινής αντιλαϊκής πολιτικής. Για να φτάσουμε σε ακόμη περισσότερους νέους και νέες, να συνεχιστεί η απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγή, για να πέσει ακόμη πιο κάτω, να πεταχτεί εκτός Βουλής και να βλέπει την πλάτη ενός πιο δυνατού ΚΚΕ!».

«Να δώσει μήνυμα ο λαός μας ότι δεν δίνει συγχωροχάρτι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ για όσα έκαναν, όπως τους δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Να συνεχίσουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ - να δώσουν στις 7 Ιούλη, ένα ακόμα μεγαλύτερο, απαραίτητο μάθημα-μήνυμα, ψηφίζοντας το ΚΚΕ. Να πουν ''όχι'' σε όλη αυτή την κοροϊδία που βίωσαν, το ξεπούλημα ιδεών και οραμάτων» κατέληξε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019, 22:19