Ομιλία στην Κω πραγματοποίησε την Κυριακή ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης δίνοντας έμφαση στα προβλήματα των νησιωτών.

«Η νησιωτικότητα δεν σημαίνει εγκατάλειψη» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης προκρίνοντας την ανάγκη να ενισχυθούν οι δομές πρωτοβάθμιας υγείας και εκπαίδευσης ώστε τα παιδιά να μένουν στον τόπο τους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο καθένας από εσάς ξέρει πάρα πολύ καλά τι σημαίνει να είσαι ακρίτας που περιμένει από το κράτος δικαιοσύνη, που περιμένει η νησιωτικότητα να μην είναι αποκλεισμός, να μην είναι μία καταδίκη σε λιγοστές ευκαιρίες. Η νησιωτικότητα πρέπει να είναι εθνικό χρέος για την κυβέρνηση και για τα κόμματα.Χρειάζονται αναπτυξιακά έργα, ειδικά κίνητρα για τον ελληνισμό των νησιών μας που θέλουμε να αυξηθεί πληθυσμιακά, να ευημερεί. Δεν είναι τα νησιά μας μόνο τουριστικά καταφύγια του καλοκαιριού» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Ο Ερντογάν είναι ένας διεθνής ταραξίας που είναι ικανός να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στον ίδιο το λαό του, αρκεί να κρατήσει την καρέκλα της εξουσίας. Ποιά λοιπόν είναι η διορατικότητα του κυρίου Μητσοτάκη όταν πριν από μερικούς μήνες μετά την συνάντηση με τον Ερντογάν είπε στον ελληνικό λαό ότι ξημερώνουν πολύ καλύτερες μέρες σε σχέση με την Τουρκία; Δεν καταλάβαινε πού θα πάνε τα πράγματα;» σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης με φόντο την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας. «Θα βάλει -λέει- θέματα αποστρατικοποίηση των νησιών και κυριαρχίας, όταν οι συμφωνίες που έχουμε υπογράψει είναι ξεκάθαρες. Το διεθνές δίκαιο είναι με το μέρος της χώρας μας. Είναι αδιανόητο εταίροι μας να εξοπλίζουν την Τουρκία είτε είναι του Λαϊκού κόμματος είτε Σοσιαλδημοκράτες. Πρέπει λοιπόν άμεσα να μπει εμπάργκο όπλων από όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη απέναντι στην Τουρκία του Ερντογάν. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος που να αποδεικνύει έμπρακτα την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφερόμενος στο πολιτικό κλίμα σημείωσε ότι «βολεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκρούεται με τον Αλέξη Τσίπρα για να τρομοκρατεί τους κεντρώους και δημοκρατικούς ψηφοφόρους στο δρόμο της επαναφοράς μιας διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένου.Η δική μας επιστροφή είναι άβολη και για τους δύο, γιατί θυμίζει ότι ο ιστορικός, πολιτικός, κοινωνικός αντίπαλος της δεξιάς παράταξης στη χώρα, είναι το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατική παράταξη. Είμαστε εμείς που μπορούμε να διασφαλίσουμε μια κυβερνητική επιλογή σταθερότητας, μια κυβερνητική επιλογή αξιοπρέπειας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ανδρουλάκης απηύθυνε κάλεσμα στους ψηφοφόρους του προοδευτικού κέντρου και της προοδευτικής αριστεράς. «Καλώ και εδώ από την Κω, όλη την προοδευτική αριστερά και το προοδευτικό κέντρο να συζητήσουμε, να κάνουμε ένα πρόγραμμα σοσιαλδημοκρατικό. Διότι το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου, δεν δημιουργήθηκε ως ένα μικρό κόμμα του κέντρου, αλλά ως η μεγάλη δημοκρατική παράταξη της κεντροαριστεράς και αυτό φιλοδοξώ να ξαναγίνουμε».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ζήτησε κινητοποίηση γειτονιά-γειτονιά σημειώνοντας ότι «μπορούμε ξανά να κάνουμε τον ήλιο της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής αξιοπρέπειας να ανατείλει ξανά στην Ελλάδα. Ως μια περήφανη δημοκρατική δύναμη, που θα δέσει τη Δεξιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και αυτό το συνονθύλευμα του λαϊκισμού, εκεί που του αξίζει. Διότι ο ελληνικός λαός αξίζει πραγματικά περισσότερα, από αυτά που του προσέφεραν τα χρόνια της τοξικότητας και της διχόνοιας. Εμείς θέλουμε να ενώσουμε τον λαό. Με ένα σχέδιο αλλαγής και προοπτικής. Και όχι ο ελληνικός λαός να ζει συνεχώς μικρούς εμφυλίους και διχασμούς. Αξίζει περισσότερα, θα του δώσουμε περισσότερα».

«Γιατί προτείνουμε πλαφόν στη λιανική αύριο το πρωί; Γιατί θα δείτε αύριο τη μείωση στο τιμολόγιο σας. Με το πλαφόν στη χονδρική, αντίθετα, θα αποζημιώσουμε τους μεγάλους παραγωγούς ενέργειας βάσει της ενέργειας που παράγουν, χωρίς να είμαστε σίγουροι ποια θα είναι η ακριβής μείωση στο τιμολόγιο σας όταν θα λειτουργήσει αυτό το μέτρο. Γιατί γίνεται αυτό; Γιατί πολύ απλά ο κύριος Μητσοτάκης δε θέλει να συγκρουστεί με ισχυρά συμφέροντα» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης αναλύοντας την δέσμη προτάσεων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων από το ράλι των ανατιμήσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης