«Το μίσος για μένα δεν δικαιολογείται» δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή «Άγνωστος Μ» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, σχολιάζοντας τα τελευταία γεγονότα με αφορμή τη διπλή δολοφονία έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Ο κ. Λοβέρδος σχολίασε τους νέους διαλόγους-φωτιά μεταξύ του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Γιάννη Σμπώκου που έφερε στο φως της δημοσιότητας η τηλεοπτική εκπομπή «Κίτρινος Τύπος», από τους οποίους προκύπτει ότι ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας βρισκόταν σε απόγνωση και προσπαθούσε να βρει χρήματα επειγόντως. Ζητούσε οικονομική βοήθεια από παλιούς φίλους αλλά και συνεργάτες του, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν… αρνητικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλα αυτά δεν ήταν γνωστά. Τα στοιχεία που είχαν για το σπίτι στην Αρεοπαγίτου και όλα αυτά, εμείς δεν τα είχαμε το 2005. Ο Συνασπισμός και το ΚΚΕ έλεγαν ότι δεν είχαν αποδείξεις για ποινική ευθύνη. Είναι στοιχεία που δεν υπήρχαν τότε, ούτε στη δεύτερη Εξεταστική Επιτροπή το 2010. Μην ξεχνάμε, όμως, ότι επί ΠΑΣΟΚ παραπέμφθηκαν όλοι αυτοί» τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Ο πρώην υπουργός καταλόγισε στην κυβέρνηση και στη Νέα Δημοκρατία καθυστέρηση στην απόδοση ευθυνών για τις δράσεις της Χρυσής Αυγής.

«Η πολιτική έχει ευθύνες εδώ και ειδικά για τις ευθύνες της καθυστέρησης από τη Νέα Δημοκρατία έχω μιλήσει και εγώ πάρα πολλές φορές. Το ΠΑΣΟΚ και μέχρι το 2012 δεν είχε φαινόμενα από τη Χρυσή Αυγή ιδιαίτερα, που έπρεπε να διώξει. Υπήρχε μετά από τη ΝΔ μια εποχή φλερτ, ειδικά τον Ιούνιο του 2013 με το συνέδριό της, θυμάστε πόσα στελέχη είχαν μιλήσει συμπαθητικά για τη Χ.Α. και όλα κατά τη γνώμη μου ξεκίνησαν όχι από την αύξηση του ποσοστού της αλλά από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Από εκεί άρχισε να αλλάζει. Τους πείραξε ότι ήταν Έλληνας και όχι Πακιστανός. Η ανθρώπινη ζωή ίδια είναι, όποιο και αν είναι το θύμα» δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε – μεταξύ άλλων – στον ρόλο της Δικαιοσύνης στη χώρα μας, στον νόμο περί ευθύνης υπουργών καθώς και στην πρωτοβουλία που έλαβε για τη μη άρση των πλειστηριασμών.

Τέλος, ο πρόεδρος του κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» μίλησε για τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ όταν ερωτήθη αν θα επέστρεφε στη Χαριλάου Τρικούπη απάντησε: «Στο ΠΑΣΟΚ δεν θα επέστρεφα με τίποτα. Τώρα θεωρώ ότι η αξιοπρέπεια είναι το πρώτο που με απασχολεί. Θα περπατήσω τον δρόμο της Κεντροαριστεράς».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης