O Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, με χαιρετισμό του άνοιξε την μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή» στο Πάρκο Τρίτση.

Στην ομιλία του καλωσόρισε τις αντιπροσωπείες των 24 Κομμουνιστικών Νεολαιών από όλον τον κόσμο και την αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών, που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ, πραγματοποιώντας έτσι και την πρώτη διά ζώσης συνάντηση σημαντικού αριθμού Οργανώσεων από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξέφρασε και από αυτό το βήμα την αλληλεγγύη της ΚΝΕ σε όλους τους λαούς που υποφέρουν από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο.

«Ιδιαίτερα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Κούβας, αυτού του νησιού της ανθρωπιάς μέσα στον ωκεανό της βαρβαρότητας, που είναι σήμερα ξανά στο στόχαστρο» τόνισε.

«Καλωσορίζουμε, επίσης, τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών της χώρας μας που βρίσκονται σήμερα εδώ. Ήταν συγκινητική η ανταπόκριση στο κάλεσμα της ΚΝΕ για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους τα παραδίδουμε με την υπόσχεση να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους στον αγώνα που δίνουν για να μπορέσουν να ζήσουν στον τόπο τους, τώρα που “σβήσαν τα φώτα” της δημοσιότητας, να λάμψει η αλληλεγγύη!» πρόσθεσε.

Ο Ν. Αμπατιέλος επισήμανε ότι «τουλάχιστον 30 χρόνια είχαν να πραγματοποιηθούν τόσο μαζικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ» πανελλαδικά.

Τόνισε το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνουν νέοι άνθρωποι για την δράση και τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και κάλεσε τη νέα γενιά «να τολμήσει για να ζήσει όπως της αξίζει και όχι απλά να επιβιώνει, να τολμήσει και να προχωρήσει μπροστά, αφήνοντας πίσω όσους προσπαθούν να την πείσουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική από τη σημερινή εκμεταλλευτική κοινωνία που σαπίζει με τα αποτελέσματα να φαίνονται σε όλους τους τομείς».

«Να τολμήσει και να μπει ορμητικά στην πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και το χτίσιμο της κοινωνίας της πραγματικής ελευθερίας, του σοσιαλισμού – κομμουνισμού» πρόσθεσε.

«Με παρακαταθήκη την αύρα των φετινών Φεστιβάλ, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ θα μπούμε αποφασιστικά μπροστά για να δυναμώσει η συμβολή της νέας γενιάς στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες, να βάλει τη σφραγίδα της παντού με τη μαζική συμμετοχή της» είπε ο Ν. Αμπατιέλος.

«Κλείνοντας αυτόν τον χαιρετισμό, θέλουμε και από αυτό το βήμα να αποχαιρετήσουμε έναν από τους στυλοβάτες του Φεστιβάλ από τα πρώτα κιόλας βήματα αυτού του θεσμού: Τον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Έχουμε ακόμα νωπές τις μνήμες από εκείνη τη συγκλονιστική βραδιά, τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν, σε προχωρημένη πια ηλικία, επισκέφθηκε το Φεστιβάλ για πολλοστή, αλλά και τελευταία φορά, έκατσε στις μπροστινές καρέκλες αυτής εδώ της Σκηνής και παρακολούθησε συγκινημένος το αφιέρωμα που είχαμε ετοιμάσει προς τιμήν του.

Αφιερώνουμε τη σημερινή μέρα του Φεστιβάλ στον Μίκη Θεωδοράκη και δίνουμε υπόσχεση ότι θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να συνεχίσει το έργο του να γίνεται γνωστό στη σημερινή νέα γενιά, αλλά και στις επόμενες.

Να τις εμπνέει στον αγώνα μέχρι να «πάρουν τα όνειρα εκδίκηση», στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση, για τον νέο κόσμο, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό» κατέληξε στον χαιρετισμό του ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στη συνέχεια στο βήμα της πολιτικής συγκέντρωσης ανέβηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το πρόγραμμα του 47ου Φεστιβάλ συνεχίζεται με τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στις Σκηνές, τη λειτουργία όλων των χώρων του, τα Στέκια, τα περίπτερα, το βιβλιοπωλείο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης