«Μετά από πέντε μήνες lockdown βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο από την έναρξη της πανδημικής κρίσης και είναι εκατοντάδες οι συμπολίτες μας που βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση και πολλές δεκάδες αυτοί που είναι προχείρως διασωληνωμένοι και περιμένουν στις λίστες του ΕΚΑΒ», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο OPEN TV.

Αναφερόμενος στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την πανδημία, ο κ. Τσίπρας μίλησε για ακορντεόν, το οποίο χειριζόμαστε με λάθος τρόπο και συμπλήρωσε: «Βλέπουμε μια κυβέρνηση που αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της και ρίχνει την ευθύνη στην αντιπολίτευση, αυτό δεν είναι μια υπεύθυνη στάση». Σημείωσε ότι από τον Νοέμβριο ο ίδιος είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό να αναλάβει την πρωτοβουλία συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων με ένα σχέδιο και κοινό υπουργό υγείας, «αλλά αρνήθηκε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι τα έξυπνα μέτρα της κυβέρνησης αποδείχθηκαν βλακώδη και επέκρινε τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει το σθένος να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες. «Ο κόσμος χάνεται και η κυβέρνηση και οι υπουργοί της κάνουν γλέντια και βαφτίσια και αυτό δεν το συγχωρεί ο κόσμος» τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Αυτά περιλαμβάνουν διπλασιασμό των δρομολογίων στα ΜΜΜ, τηλεργασία στο 70%, μελέτες επιδημιολογικής επιτήρησης, χιλιάδες στοχευμένα τεστ σε χώρους εργασίας, αυστηρή ιχνηλάτηση  καθώς και άνοιγμα  ξενοδοχείων καραντίνας για εκείνους που μένουν σε μικρά σπίτια.

Σχετικά με το πολιτικό μορατόριουμ που ζήτησε «για να δούμε τι μπορεί να σωθεί παρά τα όσα έχουν γίνει», τόνισε ότι η κυρίαρχη πολιτική ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που έχουν τη δυνατότητα να ορίζουν την ατζέντα της συνεννόησης ή της αντιπαράθεσης. Προσέθεσε ότι σε αυτούς τους πέντε μήνες lockdown η κυβέρνηση έχει περάσει νομοσχέδια που εγείρουν μεγάλες αντιδράσεις, πράγματα που δεν θα έπρεπε να εισαχθούν σε μια τέτοια περίοδο εξαναγκαστικής περιστολής ελευθεριών, όπως είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τις συγκεντρώσεις ο κ. Τσίπρας είπε ότι «ο κόσμος βγαίνει στον δρόμο, γιατί αισθάνεται να περιορίζεται η ανάσα του, να περιορίζονται τα δικαιώματα. Ήταν μια αντίδραση στην υπερβάλλουσα αστυνομική αυθαιρεσία και βία. Η αντίδραση αυτή ήταν μια αντίδραση υγιής».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε και για τον Δημήτρη Κουφοντίνα επισημαίνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κινητοποιήθηκε λεκτικά απέναντι στον κίνδυνο της ηρωοποίησης του τρομοκράτη που εάν έχανε τη ζωή του θα είχε ευρύτερες αρνητικές συνέπειες. Και σχολίασε ότι θα ήταν θλιβερή κατάντια να  αναγάγουμε έναν τρομοκράτη σε ρυθμιστικό παράγοντα της πολιτικής ζωής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης