Ως «παρέμβαση που θα βοηθήσει την καθημερινότητα δεκάδων χιλιάδων εργαζόμενων» χαρακτήρισε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, το νομοσχέδιο για την προστασία των εργαζόμενων, που ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια, απέναντι στην Αντιπολίτευση που εκτίμησε ότι οι ρυθμίσεις είναι αμφίβολης υλοποίησης και έκανε λόγο για επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης ενόψει της ΔΕΘ, «προπέτασμα καπνού» και «φύλο συκής».

Τα κόμματα πάντως, τοποθετούνται θετικά σε ορισμένες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου και επί της αρχής η ΝΔ, η ΔΗΣΥ, η ΧΑ και το Ποτάμι καταψηφίζουν ενώ το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων δηλώνουν «παρών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της η υπουργός Εργασίας, είπε ότι οι βουλευτές οφείλουν να απαντήσουν όταν καλούνται να τοποθετηθούν ή να ψηφίσουν επί του νομοσχεδίου αν βοηθά τον κόσμο της εργασίας και αν πρέπει ή δεν πρέπει να το υποστηρίξουν με την ψήφο τους. Κάλεσε δε ειδικώς την αξιωματική αντιπολίτευση να «μην πετάει την μπάλα στην εξέδρα» και να μιλήσει συγκεκριμένα για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.

«Η πραγματικότητα σας διαψεύδει», ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου και υποστήριξε ότι «η κρίση αποεπένδυσης σημειώθηκε τα ακριβώς προηγούμενα χρόνια, την περίοδο 2009 με 2014». «Το 2016 έχουμε ρεκόρ συμφωνιών χρηματοδότησης προς την Ελλάδα από την ΕΤΕ, οι ξένες άμεσες επενδύσεις το 2016 ανήλθαν 2.9 δισ. σημειώνοντας ρεκόρ εφταετίας και ένα δισ. για το πρώτο τρίμηνο του 2017 και θα είναι καλύτερες στην συνέχεια», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης