Αγωγή στην Bild για συκοφαντική δυσφήμιση του Δημήτρη Μάρδα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015, 17:45
Αγωγή στην Bild για συκοφαντική δυσφήμιση του Δημήτρη Μάρδα
Αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον της Bild προτίθεται να καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών, έπειτα από την αναπαραγωγή του δημοσιεύματος της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη», σύμφωνα με το οποίο μέλος της κυβέρνησης μετέφερε τον Μάρτιο 80.000 ευρώ σε τράπεζα του Λουξεμβούργου.

Η γερμανική εφημερίδα, μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, κατονομάζοντας ως πρωταγωνιστή της υπόθεσης τον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Μάρδα

«Η εφημερίδα αυτή, είναι γνωστή για την εχθρική στάση της απέναντι στην κυβέρνηση και τη χώρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του του υπουργείο Οικονομικών, προσθέτοντας ότι «η σκευωρία έπεσε στο κενό».

«Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, που τις προηγούμενες μέρες φωτογραφιζόταν, χωρίς ωστόσο να κατονομάζεται (γιατί άραγε;) διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα και δήλωσε ότι  από την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων του έως σήμερα δεν έκανε ο ίδιος ή η σύζυγός του, οποιαδήποτε μετακίνηση κεφαλαίων προς το εξωτερικό. Έστειλε μάλιστα, πέραν των άλλων αποδεικτικών στοιχείων, στο γραφείο του πρωθυπουργού έγγραφη βεβαίωση της τράπεζας Eurobank που επιβεβαιώνει ότι δεν έχει γίνει κίνηση ούτε ενός ευρώ προς το εξωτερικό κατά την επίμαχη περίοδο. Επίσης, τονίζεται στη βεβαίωση ότι ουδέποτε κατά το παρελθόν έκανε μετακίνηση 80.000 χιλιάδων ευρώ ή προέβη σε αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων ιδίου ποσού από το Λουξεμβούργο. Η βεβαίωση της τράπεζας θα σταλεί σε όλους τους βουλευτές», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Το εκδοτικό συγκρότημα «Θεσσαλονίκη -Μακεδονία» καλείται να δώσει στον Αναπληρωτή Υπουργό τα στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του. Αν δεν το πράξει θα ζητηθεί η δικαστική συνδρομή και η εφημερίδα θα βρεθεί προ των ευθυνών της. Αυτό δε θα γίνει αν η Διοίκηση της δηλώσει κατηγορηματικά, με αναφορά στην πρώτη σελίδα, ότι το επίμαχο δημοσίευμα δεν αφορά στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα» καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015, 17:48