Το πρόσωπο της ημέρας, αν και απών, ήταν σήμερα στα δικαστήρια ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος έγινε «στόχος» δύο αγωγών, με «αιχμή του δόρατος» δηλώσεις ή αναρτήσεις του στα social media. 

Η πρώτη προέρχεται από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδ. Γεωργιάδη, ο οποίος ζητεί αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας για συκοφαντική δυσφήμησηΗ πρώτη προέρχεται από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδ. Γεωργιάδη, ο οποίος ζητεί αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας για συκοφαντική δυσφήμηση. Αφορμή για τη νέα κόντρα τους στάθηκε η ανάρτηση του κ. Πολάκη στο Facebook με την οποία κατηγορούσε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ότι διαθέτει offshore με έδρα την Κύπρο, την οποία δεν έχει δηλώσει στις αρμόδιες φορολογικές αρχές. Η αγωγή του κ. Γεωργιάδη συζητήθηκε το πρωί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, χωρίς ωστόσο να καταθέσουν μάρτυρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με την αγωγή του ζητεί χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη, λόγω  των ψευδών, εξυβριστικών, δυσφημιστικών και συκοφαντικών ισχυρισμών, όπως αναφέρει, του κ. Πολάκη. Επίσης, ζητεί να αρθεί η προσβολή εναντίον του με τη δημοσίευση του διατακτικού της αποφάσεως που θα εκδοθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του εναγομένου (FACEBOOK), να παραλείπει ο Π. Πολάκης στο μέλλον την καθ’ οιονδήποτε τρόπο προσβολή της προσωπικότητας του Άδ. Γεωργιάδη, αλλά και να «απαγγελθεί σε βάρος του χρηματική ποινή ποσού πέντε χιλιάδων εννιακοσίων (5.900,00) ευρώ υπέρ εμού καθώς και προσωπική  κράτηση διαρκείας ενός (1) έτους σε βάρος τους, για την περίπτωση της εκ μέρους τους παραβάσεως εκάστης των ως άνω εκδοθησόμενων διατάξεων του Δικαστηρίου Σας».

Η ανάρτηση που επικαλείται ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έγινε στις 30.04.18 στον λογαριασμό του Π. Πολάκη στο Facebook και έχει ως εξής: «Σιγά μην δεν είχε ο αντιπρόεδρος!!! ΝΔ το κόμμα των οφσορ, κοντεύουμε να χάσουμε το μέτρημα!!! Ουστ ανθρωπάκια της αρπαχτής και της λαμογιάς που θέλετε να ξανακυβερνήσετε….. ΥΓ Προσέξτε πότε κλείνει την οφσορ!!! Όταν πρωτοβγαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ στη φόρα, το Γενάρη του 16……..».

Σύμφωνα με τον Άδ. Γεωργιάδη, είναι απολύτως ψευδείς οι αναφορές σε βάρος του, ότι δηλαδή είναι μέτοχος σε κυπριακή εξωχώρια εταιρεία, χαρακτηρίζοντάς τον «ανθρωπάκι της αρπαχτής και της λαμογιάς», ισχυριζόμενος ότι δήθεν μάλιστα την έκλεισε όταν βγήκε το ΚΕΕΛΠΝΟ στη φόρα. Ο ενάγων υποστηρίζει πως ήταν μέτοχος σε εταιρεία Ltd (που χαρακτηρίζει ΕΠΕ κατά το ελληνικό δίκαιο) στην Κύπρο. Μάλιστα, αναφέρει πως ήταν δηλωμένη στο όνομά του, ιδρύθηκε το 2006 για να λειτουργήσει βιβλιοπωλείο στην Κύπρο, το οποίο «λειτούργησε και επομένως δεν είχε εξωχώρια δραστηριότητα, αφού λειτούργησε αποκλειστικά στην Κύπρο και έκλεισε το 2006, διεγράφη δε ακριβώς λόγω της δεκαετούς αδράνειας το 2016 χωρίς να έχει καμία λειτουργία». Επιπλέον, αναφέρει ότι είναι «προφανώς ψευδείς και συκοφαντικές οι αναφορές του ότι είμαι ανθρωπάκι της αρπαχτής και της λαμογιάς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την αγωγή, ήδη η επιτροπή πόθεν έσχες έχει ελέγξει το ζήτημα και -κατά την αγωγή- δικαίωσε τον Άδ. Γεωργιάδη, «αποδεχόμενη την εισήγηση που απεφάνθη ότι δεν είχα ούτε υπεράκτια εταιρεία ούτε διέπραξα οποιοδήποτε αδίκημα».

Δηλώσεις δικηγόρων:

Θανάσης Πλεύρης, δικηγόρος Άδωνι Γεωργιάδη: «Ο κ. Πολάκης είπε ψευδώς ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει off shore εταιρεία στην Κύπρο. Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε και ελέγχθηκε από την επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής και ομόφωνα, ακόμα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τον δικαίωσαν. Παρ’ όλα αυτά ο κ. Πολάκης συνεχίζει να λέει ψέματα».

Μανώλης Καπνισάκης, δικηγόρος Π. Πολάκη: «Η άποψη του υπουργού είναι ότι η πολιτική αντιπαράθεση δεν πρέπει να διεξάγεται ή να μεταφέρεται σε δικαστικές αίθουσες. Γι’ αυτό άλλωστε και ο ίδιος δεν έχει υποβάλει ποτέ μήνυση ή αγωγή σε βάρος πολιτικών του αντιπάλων ή δημοσιογράφων».

 

Η δεύτερη αγωγή προέρχεται από την ΠΟΕΔΗΝ, η οποία στρέφεται σε βάρος του Παύλου Πολάκη για τον χαρακτηρισμό «τσόλια» που χρησιμοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. 

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ ζητούν 270.000 ευρώ από τον κ. Πολάκη για τη «συστηματική προσβολή της προσωπικότητάς τους, τις δημόσιες τοποθετήσεις του, που θίγουν την τιμή και την υπόληψή τους και προσβάλλουν όχι μόνο τους ίδιους ως πρόσωπα αλλά και τους εργαζομένους που εκπροσωπούν».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, δήλωσε: «Δεν είμαστε δικομανείς, δεν θέλουμε να πλουτίσουμε. Εξ ολοκλήρου το ποσό που θα μας επιδικαστεί θα δοθεί για να καλυφθούν ανάγκες των νοσοκομείων. Θα καταθέσουμε και άλλες αγωγές και μηνύσεις, και ο κ. Πολάκης θα χρειαστεί κι άλλα δάνεια για να πληρώσει και εμάς κι άλλους. Όταν ξεπεζέψει από το καλάμι της εξουσίας, θα είναι εντελώς μόνος». 

Από τη μεριά του, ο γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Χρήστος Παπαναστάσης, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά στα δικαστήρια για να καταθέσουμε αγωγή κατά του κ. Πολάκη. Μας εξυβρίζει ασύστολα με χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν με τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας».

Συνολικά, 18 στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ υπογράφουν την αγωγή σε βάρος του Παύλου Πολάκη, με τον κ. Γιαννάκο να ζητεί το ποσό των 100.000 ευρώ και τα υπόλοιπα από 10.000 έκαστο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει: «Δεν είναι η πρώτη φορά που αναγκαζόμαστε να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη εις βάρος του κυρίου Πολάκη και κάτι μας λέει, ότι με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους θεσμούς ο κύριος Υπουργός δεν θα είναι και η τελευταία. Και επειδή κάποιοι θα σπεύσουν να πουν με περισσή κακεντρέχεια, ότι ”για τα λεφτά γίνονται όλα” θα θέλαμε προκαταβολικά να τους ενημερώσουμε ότι τα χρήματα που θα μας επιδικαστούν θα δοθούν με τη μορφή δωρεάς στον πολύπαθο χώρο της υγείας, τον οποίο υπηρετούμε εδώ και πολλά χρόνια. Εξάλλου μας οφείλει ήδη 25.000€ για τα οποία έχει καταδικασθεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο και έχει προσφύγει στο Εφετείο προσπαθώντας να αποφύγει τις υποχρεώσεις του απέναντί μας».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης