Με καθυστέρηση δύο μηνών έκανε πράξη την υπόσχεσή του ο πάλαι ποτέ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, Θεόδωρος Πάγκαλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο παλαίμαχος πολιτικός πήρε τη μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψει τη χώρα, όπως είχε, άλλωστε, δεσμευτεί, σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Εμφανώς απογοητευμένος από τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και προβληματισμένος για το μέλλον της χώρας, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, άνοιξε την καρδιά του στο zougla.gr, το οποίο τον εντόπισε σήμερα, με τη βαλίτσα στο χέρι, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

H κάμερα της 'Ζούγκλας' τον τσάκωσε στο αεροδρόμιο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορώ να συνεχίσω να ζω στη χώρα. Οι λόγοι που φεύγω είναι πολιτικοί και προσωπικοί», αποκάλυψε, προσθέτοντας: «Αφενός δεν αντέχω να βλέπω τη χώρα παραδομένη σε αυτή τη γελοία και επικίνδυνη κυβέρνηση, δεν θέλω να αυτοκτονήσω και εγκαταλείπω την Ελλάδα. Είχα προειδοποιήσει τους πολίτες, αλλά δεν με άκουσαν. Δεν μπορούσε να μας βρει μεγαλύτερο κακό. Αφετέρου, δεν έχω πια τη δυνατότητα να πληρώνω φόρους».

Στην αίθουσα αναμονής«Μόνο για τα 49 ακίνητά μου, πρέπει να δίνω κάθε χρόνο μία περιουσία στον ΕΝΦΙΑ. Ήδη έχω πουλήσει τέσσερα, για να τα καταφέρω», δήλωσε, αποκαλύπτοντάς, παράλληλα ένα ακόμη παράπονό του από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα: «Ο κ. Τσίπρας είχε τάξει τα πάντα στους πάντες για να εκλεγεί πρωθυπουργός, αλλά τελικά αποδεικνύεται τελείως ασυνεπής. Είχε δεσμευτεί να απαλλάξει τη μικρή περιουσία από τη φορολόγηση. Ωστόσο, εγώ καλούμαι να καταβάλλω το ίδιο χαράτσι».

Κρατώντας το εισιτήριο χωρίς επιστροφή στο χέρι, ο άλλοτε πρωταγωνιστής της πολιτικής ζωής του τόπου, έδειξε αποφασισμένος να αρκεστεί στον νέο του ρόλο:

«Για εμένα η πολιτική έχει τελειώσει. Η Ελλάδα με έχασε. Με κερδίζει πλέον η Γαλλία, με τους απέραντους αμπελώνες της. Έχω ήδη έρθει σε επικοινωνία με κτηματομεσίτες προκειμένου να αγοράσω ένα μικρό σπίτι στο λιβάδι, όπου θα καλλιεργώ αμπέλια και θα παράγω το δικό μου κρασί».

Προσπαθήσαμε να τον κρατήσουμε για λίγη ώρα, ώστε να του υποβάλλουμε κι άλλα ερωτήματα, γύρω από την πολιτική σκηνή και την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Ωστόσο, ο ήχος από τα μεγάφωνα τον ανάγκασε να γνέψει συγκαταβατικά το κεφάλι και να μας πει: «Je suis Parisien».

Όλα τα παραπάνω, φυσικά, αποτελούν ένα αστείο λόγω της Πρωταπριλιάς, το οποίο βέβαια θα μπορούσε να είναι πραγματικότητα, εφόσον ο κύριος Πάγκαλος υλοποιούσε τις «απειλές» του.

Και του χρόνου…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης