«Είμαστε σε αδιέξοδο, η κυβέρνηση κορόιδεψε την κοινωνία , αυτή την στιγμή πρέπει να συγκρουστεί είτε με τους εταίρους είτε με τον εαυτό της» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στην εφ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «On line» του Mega.

Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε συνολική επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομία, το μεταναστευτικό, τα θέματα τάξης ενώ άσκησε κριτική και για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα Ξηρού διακινδυνεύοντας τις σχέσεις με τις ΗΠΑ που είναι η μόνη δύναμη που υποστηρίζει την χώρα στην διαπραγμάτευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είπε ότι η εντολή της κοινωνίας ήταν να αποφύγει το grexit, ωστόσο μετά τις εκλογές υπάρχει ανασφάλεια. «Αν η κυβέρνηση δεν πληρώσει αυτά που οφείλει στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ το ενδεχόμενο grexit επιστρέφει» ανέφερε.

Ωστόσο, τάχθηκε ενάντια στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, επανέλαβε ότι ο ΕΝΦΙΑ ήταν η μεγαλύτερη επικοινωνιακή ήττα της Ν.Δ. και αποκάλυψε ότι πριν τον Σταύρο Δήμα είχε προτείνει στον Φώτη Κουβέλη να είναι υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας μέσω του συνεργάτη του Δημήτρη Σταμάτη αλλά αρνήθηκε.

«Αν ο κ. Κουβέλης είχε δεχτεί, σήμερα θα ήμασταν έξω από το μνημόνιο» είπε, ουσιαστικά χρήζοντας υπεύθυνο τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τάχθηκε υπέρ της μείωσης των επικουρικών συντάξεων προκειμένου να διασωθούν τα επικουρικά ταμεία και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου δεν έχει καταθέσει προτάσεις.

Για το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία είπε: «Αν έφευγα αυτή τη στιγμή από ηγεσία ΝΔ, όλοι θα με κατηγορούσαν ότι σηκώνομαι και φεύγω την πιο κρίσιμη ώρα για τον τόπο… Θα κάνουμε συνέδριο όταν έρθει η ώρα, όταν κρίνουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή».

Αναγνώρισε πάντως ότι είναι θετικό πως η κυβέρνηση πέτυχε μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2015 στο 1,2%.

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης