Ηλεκτρονικό έντυπο θα αποστείλει μέχρι τη Δευτέρα σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να καταγράψουν τις ανάγκες που έχουν, ώστε να καλυφθούν από υπαλλήλους που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, Αντώνη Μανιτάκη, οι μετατάξεις θα γίνουν «με αξιολογικό και αντικειμενικό τρόπο».

Αυτό έκανε γνωστό στη Βουλή ο κ. Μανιτάκης, κάνοντας έκκληση σε όλες τις υπηρεσίες να ανταποκριθούν, ώστε- όπως είπε- να ακυρωθεί στην πράξη το μέτρο της διαθεσιμότητας. Εξαπέλυσε, παράλληλα, επίθεση σε όσους αντιδρούν στο συγκεκριμένο μέτρο, κάνοντας λόγο για πολιτικά κίνητρα και ομάδες συμφερόντων και τονίζοντας ότι η Πολιτεία δεν θα υποχωρήσει σε ρουσφετολογικές πιέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας απέναντι στον ελληνικό λαό. Οι μετατάξεις δεν θα γίνουν κάτω από πίεσες συμφερόντων, αλλά με αξιολογικό και αντικειμενικό τρόπο, το εγγυώμαι» είπε ο υπουργός, με αφορμή σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου.

«Και η αποτελεσματικότητα και το μέτρο, για να πετύχει, πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατό να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη, με τρόπο αμερόληπτο και αντικειμενικό και προτάσσοντας τις υπηρεσίες που έχουν άμεσες ανάγκες» υπογράμμισε ο κ. Μανιτάκης.

«Και η καταγραφή από τις υπηρεσίες για τις ανάγκες που έχουν και η αιτιολόγησή τους πρέπει να έχουν ημερομηνία λήξεως. Είναι γνωστές οι ανάγκες που υπάρχουν σε δημόσιες υπηρεσίες και μπορεί κάποιοι να μη μετακινηθούν καν. Πρέπει, άμεσα, να δηλώσουν αυτήν την ανάγκη. Όλοι πρέπει να εργαστούν προς όφελος και του πολίτη και των εργαζομένων» επεσήμανε από την πλευρά του ο κ. Κεγκέρογλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε ότι «από μια πρώτη καταγραφή διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν άμεσες, πολυπληθείς επιτακτικές ανάγκες σε δημόσιες υπηρεσίες και για αυτόν τον λόγο στέλνεται η ηλεκτρονική επιστολή». Πρόσθεσε, επίσης, ότι έχει ήδη συγκροτηθεί και ενεργοποιηθεί μια ειδική επιτροπή με εκπροσώπους του ΑΣΕΠ, των Υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών καθώς και της ΑΔΕΔΥ, που θα επεξεργαστεί τα στοιχεία.

«Αν θέλουμε να ακυρώσουμε τη διαθεσιμότητα, πρέπει και οι υπηρεσίες να μας βοηθήσουν. Οι υπάλληλοι που είναι σε διαθεσιμότητα θα τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα στις υπηρεσίες και πιθανόν να παραμείνουν και στις ίδιες υπηρεσίες τους» ανέφερε ο κ. Μανιτάκης.

«Πρέπει οι υπηρεσίες να στείλουν τα δελτία. Υπάρχουν και πολιτικά κίνητρα και ομάδες συμφερόντων που δεν βοηθάνε σε αυτό. Το υπουργείο έκανε ό,τι μπορούσε… Δεν είναι δυνατό η Πολιτεία να συνδιαλέγεται με αυτές τις συγκεκριμένες ομάδες. Επί έξι ώρες, ενώπιον της Βουλής, εξηγούσα με όλους τους τρόπους τις διαδικασίες που πρέπει να τηρήσουμε. Πρέπει, όμως, να καταλάβουμε ότι και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Σε αυτόν τον τόπο, λείπει η αξιοπιστία» πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης