«Παρακμή της πάλαι ποτέ προοδευτικής Αριστεράς» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή», που αναφέρεται στη συμφωνία για το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».

«Άκρως εμπιστευτικόν το ξεπούλημα του Ντυνάν» είναι ο τίτλος της εφημερίδας, με υπέρτιτλο «Έγγραφο-φωτιά για Άδωνι Γεωργιάδη» και υπότιτλο: «Μυστικό μνημόνιο κατανόησης μεταξύ του τότε προέδρου του Ερρίκος Ντυνάν Α. Μαρτίνη, της Τράπεζας Πειραιώς και του τότε υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, σχολίασε το δημοσίευμα και αναρωτήθηκε «πώς γίνεται να είναι μυστικό ένα μνημόνιο που τότε παρουσίαζε ο Τύπος και τότε οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν;».

Απαντώντας στο ότι η συμφωνία δεν έχει πρωτοκολληθεί στο νοσοκομείο, είπε πως ο ίδιος δεν θα μπορούσε να ζητήσει κάτι τέτοιο και πως «είναι θέμα του νοσοκομείου», ενώ τόνισε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα βρίσκεται στη δικογραφία της εξεταστικής για την Υγεία, αφού το έχει ζητήσει ο κ. Νικολόπουλος.

Όσον αφορά στη ρήτρα εμπιστευτικότητας, εξήγησε ότι αυτό ζητήθηκε από την τράπεζα, γιατί «θεωρήθηκε συναλλαγή μεταξύ ιδιωτών, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Τράπεζας Πειραιώς και δεν ήθελε να γνωρίζουν οι ανταγωνιστές της τους όρους», κάτι που, όπως πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, συνέβη και στην περίπτωση της συμφωνίας «για τον Μαρινόπουλο που έκανε ο Φλαμπουράρης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν τελειώσει η εξεταστική, θα βάλω έναν έναν on camera τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μου ζητήσουν συγγνώμη» είπε ο κ. Γεωργιάδης και σχολιάζοντας τη δημοσιογραφική έρευνα της «Αυγής» αναρωτήθηκε: «Επιτρέπεται να έχουν τέτοιο δημοσίευμα και να μη με έχουν πάρει ένα τηλέφωνο;».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης