Στη συνεδρίαση της Επιτροπής του Κανονισμού της Βουλής τη Δευτέρα στρέφεται το πολιτικό ενδιαφέρον, εν μέσω σεναρίων ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται αλλαγές, οι οποίες θα επιτρέψουν στον Πάνο Καμμένο και τον Σταύρο Θεοδωράκη να διατηρήσουν τα προνόμια του επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας.

Με φόντο τις συγκεκριμένες διεργασίες, ο βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος, μετά από συνάντηση που είχε με τον Νίκο Βούτση, ανακοίνωσε την απόφασή του να αναβάλει τελικά την παραίτησή του, κατόπιν – όπως είπε – παράκλησης του προέδρου της Βουλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ανακοίνωσή της, η Ν.Δ. κατήγγειλε ότι δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα από τον πρόεδρο της Βουλής. «Ο πρωτοφανής ευτελισμός που έχουν επιβάλει στο κοινοβούλιο οι κ. Τσίπρας και Καμμένος κορυφώθηκε σήμερα με τη βούλα του κ. Νίκου Βούτση. Ο πρόεδρος της Βουλής λαμβάνοντας πλέον και επισήμως ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στους εκβιαζόμενους εταίρους παρακάλεσε(!) τον βουλευτή Παπαχριστόπουλο να μην παραιτηθεί μέχρις ότου ολοκληρωθούν τα μαγειρέματα της κυβέρνησης», σχολίασε η Πειραιώς.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα», έκανε λόγο για «οριακή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, η οποία είναι το αποτέλεσμα συναλλαγών κάτω από το τραπέζι με μεμονωμένους βουλευτές, σε πολλούς από τους οποίους υποσχέθηκαν κυβερνητικές ή άλλες θέσεις».

Θέση για το ζήτημα έλαβε και ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος δήλωσε ότι «οι ΑΝΕΛ δεν θέλουμε χάρη από κανένα, θέλουμε εφαρμογή της κοινοβουλευτικής νομιμότητας», ενώ σε ανάρτησή του στο Twitter έκανε λόγο για απειλές κατά της οικογένειάς του. «Δεν δέχομαι δε ιδιαίτερα απειλές κατά της οικογένειας μου. Πάρε και τα προνόμια, κράτα και τους αστυνομικούς. Εκτός από τους Ρουβίκωνες υπάρχουν και Έλληνες Αλέξη» ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με δεύτερη ανάρτησή του, ο πρώην υπουργός Άμυνας επανήλθε στο ζήτημα σημειώνοντας ότι «η έδρα της Β’ Αθήνας είναι των ΑΝΕΛ, αν αλήθεια την παραδίδει ο Παπαχριστόπουλος οφείλει να το κάνει τώρα, όπως και ο Κουίκ αν αποφασίσει να μείνει υπουργός και να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας».

«Κοινοβουλευτικές ομάδες με δύο και τρεις βουλευτές δεν μπορεί να υπάρξουν. Όπως δεν μπορεί να συγκροτούνται Κ.Ο. με δανεικούς βουλευτές. Ξεκάθαρα λόγια» επεσήμανε από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με ανάρτησή του στο Twitter. Όπως συμπλήρωσε, «το Ποτάμι έχει αρχές. Δεν τις θυσιάζει ούτε στα μικρά, ούτε στα μείζονα. Δεν μας ενδιαφέρουν τα ευκαιριακά κομματικά οφέλη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης