Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, στα αστυνομικά τμήματα Περιστερίου και Ασπροπύργου, καθώς και οι συναντήσεις του με τους δημάρχους των περιοχών, που άνοιξαν έναν κύκλο επισκέψεων σε τμήματα και υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και συναντήσεις με εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, για την καταγραφή των προβλημάτων, σε όλη την Ελλάδα, που θα καθορίσουν και τη χάραξη της πολιτικής του.

«Η αστυνομία θα είναι φιλική απέναντι στον πολίτη, σκληρή απέναντι στο έγκλημα» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο Περιστερίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός επανέλαβε το δόγμα «ασφάλεια για όλους τους Έλληνες, χωρίς διακρίσεις και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας», ενώ έδωσε ως στίγμα της πολιτικής του ότι, εκτός από την εφαρμογή μέτρων, η αστυνομία πρέπει να είναι φιλική προς τον πολίτη στις γειτονιές και να βελτιωθεί σε όλα τα επίπεδα.

«Η ΕΛ.ΑΣ. έχει κάνει σπουδαία δουλειά στο θέμα των ελέγχων τήρησης των μέτρων στην πανδημία του κορωνοϊού και έχει συμβάλει στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της γαλήνης στη χώρα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Έχει κάνει σπουδαία δουλειά απέναντι στην ασύμμετρη απειλή στον Έβρο, όπου πριν από λίγο καιρό αντιμετωπίστηκε με επιτυχία μαζική είσοδος παράνομων μεταναστών» δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος και συμπλήρωσε:

«Τώρα, μαζί με αυτά, που θα συνεχιστούν, και σε διαρκή συνεργασία με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., δουλεύουμε και θα ρίξουμε το βάρος στην ασφάλεια των πολιτών στις γειτονιές. Θέλουμε μια αστυνομία που θα εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών, ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία, ιδεολογική και πολιτική τοποθέτηση. Την ασφάλεια όλων των Ελλήνων. Θέλουμε μια αστυνομία φιλική, κοντά στον πολίτη και αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα. Σε αυτό είμαστε όλοι ενωμένοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος συνοδευόταν και από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, μίλησε με τους διοικητές των αστυνομικών τμημάτων, αλλά και με τους χαμηλόβαθμους αστυνομικούς, ζητώντας να μάθει τα προβλήματά τους, τόσο στην άσκηση των καθηκόντων τους όσο και από εργασιακής πλευράς.

Στη συνέχεια, είχε συναντήσεις με τους δημάρχους, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, του έθεσαν ζητήματα που αφορούν στις ιδιαιτερότητες της εγκληματικότητας των περιοχών και κυρίως την παραβατικότητα ανηλίκων, τα ναρκωτικά, την ενδοοικογενειακή βία και τις κλοπές-ληστείες, ζητώντας εντονότερη αστυνόμευση.

Ο υπουργός κατέγραψε τα αιτήματα και ζήτησε από τους δημάρχους να έχουν μια στενή και διαρκή συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε δηλώσεις του στο Περιστέρι, είπε ότι θα συνεχίσει τις επισκέψεις του στα αστυνομικά τμήματα και τόνισε:

«Έρχομαι να δω από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία στην εκπλήρωση του έργου της, να τα καταγράψουμε και να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τον Έλληνα αστυνομικό, ο οποίος κάνει μια σπουδαία δουλειά, επ’ ωφελεία της κοινωνίας. Από την μια μέρα στην άλλη δεν αλλάζουν τα πράγματα, αλλά θα κάνουμε αυτό που πρέπει υπηρετώντας την πατρίδα. Γιατί η Αστυνομία έχει έναν σπουδαίο κοινωνικό έργο και μπορεί να βελτιωθεί πάρα πολύ ώστε οι Έλληνες να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς».

Ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε ειδική αναφορά και στον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη. Συγκεκριμένα είπε:

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχουν στο πένθος που κήρυξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη, του Μίκη της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της ενότητας όλων των Ελλήνων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης