«Αν -λέω αν- ισχύουν όλα αυτά που λένε τα ρεπορτάζ για το συστηματικό bullying που δεχόταν ο 15χρονος στην Αργυρούπολη, τότε ο εισαγγελέας πρέπει σύντομα να επισκεφθεί μερικά σπίτια. Των γονιών των παιδιών που πρωταγωνιστούσαν στο bullying και των καθηγητών που τους διδάσκανε. Το “δεν γνωρίζω” και το “έπεσα από τα σύννεφα” δεν είναι εδώ οι σωστές απαντήσεις. Πρέπει να σπάσουμε τον κύκλο της σιωπής και της ανευθυνότητας». Αυτό αναφέρει, μέσω Facebook, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, που σημειώνει:

«Τα παιδιά που ασκούν bullying δεν έπεσαν από τον ουρανό. Οι συνθήκες -λένε οι επιστήμονες-γεννιούνται μέσα στις οικογένειές τους. Και μέσα στα σχολεία -λένε πάλι οι επιστήμονες- υπάρχουν όλα τα σημάδια που μαρτυρούν ότι κάποια παιδιά βασανίζονται στις τάξεις ή στα διαλείμματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό λοιπόν είναι το χρέος μας απέναντι στον 15χρονο που δεν άντεξε. Όχι άλλες γενικές κουβέντες συμπαράστασης, όχι ψεύτικες υποσχέσεις ότι “θα είναι η τελευταία φορά”. Δεν θα είναι η τελευταία φορά. Γιατί ιστορίες σαν του πιτσιρικά υπάρχουν πολλές δίπλα μας. Δεν έχουν την ίδια κατάληξη έχουν όμως τα ίδια σημάδια και ήρθε η ώρα να τα αναγνωρίσουμε και να τα αντιμετωπίσουμε.

Έρευνα και τιμωρία λοιπόν. Αυτό θέλουμε όλοι εμείς και ιδιαίτερα οι γονείς του 15χρονου, οι φίλοι του και οι χιλιάδες συμμαθητές του σε όλη τη χώρα που υποφέρουν από το ίδιο κυνηγητό. Ας αναλάβουμε, ο καθένας από εμάς την ευθύνη που μας αναλογεί».

Δείτε την ανάρτησή του:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης