Το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας θα θέσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σημερινή έκτακτη διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης η οποία έχει προγραμματιστεί με αντικείμενο τις εξελίξεις στη Λευκορωσία.

Η Αθήνα στέλνει το μήνυμα πως εάν η γειτονική χώρα δεν εγκαταλείψει τις προκλητικές ενέργειες, θα έρθει η επιβολή κυρώσεων. «Εμείς θέλουμε να σταματήσει η τουρκική προκλητικότητα σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο. Από κει και μετά, αν δεν σταματήσει, ασφαλώς έρχονται οι κυρώσεις», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον Αντ1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να φέρει προς κύρωση στη Βουλή, -οι εργασίες της οποίας ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα-, τη συμφωνία με την Αίγυπτο για τον καθορισμό ΑΟΖ. Όπως είπε και ο κ. Πέτσας, αναφορικά με αυτό το ζήτημα, «πρόθεση της κυβέρνησης είναι να γίνει αυτό μόλις ανοίξει η Βουλή», διευκρινίζοντας ότι «είναι θέμα της διάσκεψης των προέδρων να ορίσει ημερομηνίες».
Ορόσημο για τις εξελίξεις με την Τουρκία αποτελεί η έκτακτη σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με αντικείμενο την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο που προγραμματίζεται για τις 24 – 25 Σεπτεμβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης