Να αποστείλουν έως την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου, όλα τα στοιχεία των μισθωμένων κτηρίων και μισθωμάτων τους, ώστε να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μετεγκατάστασης, συγκατοίκησης και αξιοποίησης των ιδιόκτητων κτηρίων του υπουργείου, ζητά ο Γιάννης Βρούτσης με επείγουσα επιστολή του προς τους διοικητές των εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Εργασίας.

Στόχος είναι η εξοικονόμηση πόρων από την ορθολογική κατανομή και χρήση των κτιριακών εγκαταστάσεων του υπουργείου, αλλά και η καταγραφή των στοιχείων, καθώς, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εργασίας, η κεντρική διοίκηση του υπουργείου δεν έχει πλήρη εικόνα για το σύνολο των εγκαταστάσεων που ενοικιάζονται από τους εποπτευόμενους φορείς, ούτε για τη συνολική δαπάνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη, μετά από εντολή του κ. Βρούτση, εξοικονομήθηκε ποσό ύψους 522.520 ευρώ από λειτουργικές δαπάνες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, ο οποίος βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Συγκεκριμένα, καταγγέλθηκαν οι μισθωτήριες συμβάσεις 40 γραφείων του ΟΕΚ σε όλη τη χώρα, όπου τα ενοίκια «έτρεχαν», μολονότι ο Οργανισμός είχε καταργηθεί.

Το ετήσιο όφελος από την καταγγελία των συμβάσεων ανέρχεται στα 353.652 ευρώ. Επίσης, ολοκληρώθηκε η παράδοση-παραλαβή του εξαώροφου κτηρίου, ετησίου μισθώματος 113.898 ευρώ, στο οποίο στεγαζόταν η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΟΕΚ που ήδη έχει μεταστεγασθεί στο ιδιόκτητο κτήριο επί της οδού Πατησίων 37.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η μεταστέγαση, σε ιδιόκτητο κτήριο, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης του ΟΕΚ όπου καταβάλλονταν ετήσιο μίσθωμα 35.172 ευρώ.

Παράλληλα με τα μέτρα αυτά, θα ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία αξιοποίησης μέρους των ακινήτων που διαθέτουν οι φορείς, εμπορικής αξίας 3 δισ. ευρώ, για τη στέγαση των υπηρεσιών τους.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης