Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Η μάχη θα είναι καθαρά προγραμματική»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 9 Ιουνίου 2019, 13:10
Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Η μάχη  θα είναι καθαρά προγραμματική»

«Η μάχη (των εθνικών εκλογών) θα είναι καθαρά προγραμματική», τονίζει ο υπουργός Τουρισμού και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής.

Σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να εστιάσει «στην προγραμματική αντιπαράθεση για να αναδειχθούν τα δύο σχέδια για την χώρα» και δηλώνει ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι αν στην χώρα θα εφαρμοσθεί ένα προοδευτικό ή ένα συντηρητικό σχέδιο. «Είναι Αλέξης Τσίπρας ή Κυριάκος Μητσοτάκης για πρωθυπουργός. Επικράτηση της δεξιάς και της οικογενειοκρατίας για λίγους ή της αριστεράς και της κοινωνικής δικαιοσύνης για τους πολλούς», συμπληρώνει.

Χαρακτηρίζει τη ΝΔ ως «κόμμα της ορθής επανάληψης», καθώς όπως λέει «διορθώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη που αποκαλύπτει συνεχώς τις προθέσεις του κόμματος για επταήμερη εργασία, απολύσεις στο δημόσιο ακόμη και εκπαιδευτικών, για το ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, για τις 120 δόσεις, για τη μείωση δαπανών δηλαδή κοινωνικών: μισθών, συντάξεων και επιδομάτων».

Ο ίδιος παρατηρεί ότι «υπήρξε μία κοινή αντιαριστερή πολιτική της ΝΔ με δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές όπως το ΚΚΕ και το ΚΙΝΑΛ, από την οποία ευνοήθηκε μόνο η ΝΔ» και επισημαίνει ότι αυτό είναι ένα μήνυμα που οφείλουν να λάβουν τα υπόλοιπα κόμματα του προοδευτικού χώρου, «ότι η αντιαριστερή πολιτική ευνοεί μόνο τη δεξιά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 9 Ιουνίου 2019, 13:11