Εκτός του Πορτογάλου πρωθυπουργού, Αντόνιο Κόστα, στο 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, κατά την πρώτη ημέρα εργασιών του, απηύθυναν χαιρετισμό η επικεφαλής της ευρωομάδας Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, καθώς και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέττα.

Αναλυτικά, η επικεφαλής της ευρωομάδας των Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ, κατά τον χαιρετισμό της είπε πως είναι «προνόμιο να είμαι μαζί σας απόψε. Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής είναι ένα ισχυρό μήνυμα για όλους τους Έλληνες» και ιδίως «αυτούς που νιώθουν εγκαταλελειμμένοι, απελπισμένοι και αποθαρρυμένοι». Κλείνοντας, η επικεφαλής της ευρωομάδας συμπέρανε ότι «το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι σημαντικό, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο του δικού του χαιρετισμού, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), Σεργκέι Στάνισεφ, υπενθύμισε «τα δύσκολα χρόνια της κρίσης», με την ταυτόχρονη αναφορά ότι το ΠΑΣΟΚ «πλήρωσε το τίμημα της κρίσης». Παραλλήλως, ο κ. Στάνισεφ εξήρε το έργο της κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη και υπογράμμισε με έμφαση ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο, δυνατό», διαπιστώνοντας ότι παρευρίσκονται όλοι οι πρώην πρόεδροι του κόμματος.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και γενικός γραμματέας του Partito Democratico, Ενρίκο Λέττα, ο οποίος μίλησε για την ευρωπαϊκή διεύρυνση, λέγοντας: «Έχουμε πολύ σημαντικές επιλογές μπροστά μας, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να εισέλθουν άλλες χώρες, ξεκινώντας από τις χώρες που είναι ήδη υποψήφιες, και μετά φυσικά την Ουκρανία, η οποία θα πρέπει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση την κατάλληλη στιγμή».

Αναφερόμενος, τέλος, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και απευθυνόμενος στους συνέδρους, είπε ότι γνωρίζει «πόσο το φιλοευρωπαϊκό σας πάθος και ο μεταρρυθμιστικός σχεδιασμός σας συνάδουν με τη δέσμευσή μας για την Ευρώπη. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι. Δεν είναι η ώρα της συντήρησης. Είναι η ώρα να καινοτομήσουμε, να κάνουμε την Ευρώπη καλύτερη», επεσήμανε κλείνοντας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης