«153 πρόθυμοι βουλευτές ολοκλήρωσαν την τελευταία πράξη μιας εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2019, 21:41
«153 πρόθυμοι βουλευτές ολοκλήρωσαν την τελευταία πράξη μιας εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας»

«Δυστυχώς χθες το βράδυ με την ψήφο τους 153 πρόθυμοι βουλευτές ολοκλήρωσαν την τελευταία πράξη μιας εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια των γραφείων του κόμματος στα Γιαννιτσά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι βουλευτικές εκλογές θα σημάνουν την μεγάλη πολιτική αλλαγή στη χώρα.

«Αισθάνθηκα την ανάγκη να βρεθώ σήμερα εδώ μαζί σας στα Γιαννιτσά, την Πέλλα, τη Μακεδονία», τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας ξεχωριστά πολιτικά χαρακτηριστικά σε αυτή την επίσκεψη και σημείωσε πως για τον ίδιο έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς από την περιοχή άρχισε ο Μακεδονικός Αγώνας, ενώ αναφέρθηκε και στον παππού του, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον οποίο είπε ότι το 1912 ξεκίνησε επικεφαλής σώματος Κρητών εθελοντών για να πολεμήσει στον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο.

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή Συμφωνία για την Ελλάδα και μερίδιο ευθύνης έχουν οι κ.κ. Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος, είπε ο κ. Μητσοτάκης. Για τον κ. Καμμένο παρατήρησε ότι «ξαφνικά φόρεσε τη στολή του Μακεδονομάχου, διότι είναι αυτός που έδωσε το στυλό στον κ. Τσίπρα για να υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Ο κ. Τσίπρας και οι 152 πρόθυμοι βουλευτές επικύρωσαν κάτι εθνικά απαράδεκτο. Αναγνώρισαν όχι μόνο την μακεδονική γλώσσα στους γείτονες μας, αλλά ουσιαστικά τη μακεδονική εθνότητα. Είπαν “ναι” σε όλα τα αιτήματα του κ. Ζάεφ, είπαν “ναι” στα απαραδεκτα αιτήματα των Σκοπιανών. Είπαν “ναι” εκεί που είπαν “όχι” ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατηγόρησε την Ελενα Κουντουρά και την Κατερίνα Παπακώστα ότι «εξαγοράστηκαν, πολιτικά εξαγοράστηκαν» για να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και είπε χαρακτηριστικά: «Αυτά που έχουμε ζήσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο τις τελευταίες εβδομάδες δεν έχουν προηγούμενο. Άλλοι ψηφίζουν τις Πρέσπες, άλλοι δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά κρατάνε τα Υπουργεία τους για να στηρίξουν την κυβέρνηση. Στο Θεό σας, πιστεύετε πραγματικά ότι υπήρχε περίπτωση η κ. Κουντουρά και η κ. Παπακώστα να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αν δεν είχαν Υπουργείο; Φυσικά και εξαγοράστηκαν, πολιτικά εξαγοράστηκαν για να στηρίξουν την κυβέρνηση, για να κρατήσουν λίγο ακόμα τις υπουργικές τους καρέκλες».

Για τον πρωθυπουργό παρατήρησε πως δεν σεβάστηκε τις ευαισθησίες των Μακεδόνων και είπε πως το 70% του ελληνικού λαού και το 80% των Μακεδόνων είναι απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε ό,τι αφορά τη στάση της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι αναγνωρίζει το γεγονός ότι σήμερα έχουμε μια κυρωμένη διεθνή συμφωνία, δεν απεμπολεί, όμως, τα εθνικά όπλα που έχει στη διάθεση της και, αν χρειαστεί, θα βάλει βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την εκτίμηση ότι μαζί με τις ευρωεκλογές στις 26 Μαϊου θα γίνουν και οι βουλευτικές εκλογές και σημείωσε: «Η κλεψύδρα αδειάζει. Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα αλλά, εν πάση περιπτώσει, τον… φάγαμε τον γάιδαρο. Επιτέλους, θα πούμε σε αυτή την κυβέρνηση: Τελειώσατε, φύγετε, αρκετή ζημιά κάνατε. Μας πνίξατε στους φόρους, μας κοροϊδέψατε, και τώρα δώσατε μακεδονική γλώσσα και μακεδονική εθνότητα στους γείτονές μας».

Παράλληλα επισήμανε ότι οι εκλογές θα είναι δύσκολες, για αυτό δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός και τόνισε πως δεν του αρκεί η απόρριψη του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου και αυτού του «απαράδεκτου συνονθυλεύματος» που μας κυβερνάει, αλλά, θέλει -όπως είπε- τη θετική ψήφο των πολιτών.

Τόνισε πως από σήμερα η Ν.Δ. ξεκίνησε μια νέα καμπάνια για τις εκλογές και χρειάζεται εθελοντές εκλογικούς αντιπροσώπους σε κάθε κάλπη.

«Η κοινωνία και ειδικά εδώ στη Μακεδονία θα τιμωρήσει τον κ. Τσίπρα αλλά δεν μου αρκεί μόνο αυτό», είπε και συνέχισε: «Εγώ θέλω να κερδίσουμε τη θετική ψήφο των πολιτών, την εμπιστοσύνη τους ως μια πολιτική δύναμη που την επόμενη μέρα μπορεί να κάνει καλύτερη των ζωή των Ελληνίδων και των Ελλήνων».

Δεσμεύτηκε επίσης για μειώσεις σε φόρους και εισφορές και επαναφορά του νόμου και της τάξης στη χώρα. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κορόϊδεψε τους αγρότες και υποσχέθηκε ότι θα τους δώσει ειδικά κίνητρα με χαμηλότερη φορολογία, επίσης θα φροντίσει να δίνονται στην ώρα τους οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και θα αλλάξει το γραφειοκρατικό πλαίσιο, ώστε να έρχονται πιο γρήγορα στους αγρότες τα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα που τους αφορούν.

Με το που έφτασε στα Γιαννιτσά ο πρόεδρος της Ν.Δ επισκέφθηκε τα γραφεία της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας «Ο Φίλιππος», όπου είχε συνάντηση με τη διοίκηση της.

Αμέσως μετά περπάτησε μέχρι τα γραφεία του κόμματος και χαιρέτισε αρκετούς από τους πολίτες που έσπευσαν να τον υποδεχθούν. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε σε υπαίθρια συγκέντρωση στο δρόμο έξω από το κτήριο που στεγάζει τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2019, 23:10