Πώς να μάθετε στον σκύλο σας να μην τρώει ό,τι βρίσκει

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020, 01:26
Πώς να μάθετε στον σκύλο σας να μην τρώει ό,τι βρίσκει

Το να  τρώει ένας σκύλος οτιδήποτε βρίσκει στον δρόμο, είναι προφανές ότι μπορεί να είναι επιζήμιο για την υγεία και την ασφάλειά του. Υπάρχουν πολλά αιχμηρά αντικείμενα τα οποία μπορούν να του προκαλέσουν πρόβλημα, όπως και κάποια δηλητηριασμένη τροφή.

Τα παρακάτω βήματα θα σας βοηθήσουν να μάθετε στον σκύλο σας να μην παίρνει πράγματα και ειδικά φαγητό από κάτω και να περιμένει πρώτα την άδειά σας.

Τι να κάνετε:

Προτιμήστε να μην εκπαιδεύετε τον σκύλο σας με τροφές. Oποιοσδήποτε μπορεί να του προσφέρει τροφή που μπορεί μέσα να περιέχει δηλητήριο ή ακόμα και να τον κλέψει.

Την ώρα που τρώτε το φαγητό σας μη του δίνετε ποτέ κάτι να φάει, ούτε να αφήνετε φίλους και γνωστούς να κάνουν το ίδιο στον σκύλο σας.

Γνωρίζοντας ο σκύλος την εντολή «ΜΗ» είναι πολύ πιο εύκολο να εκπαιδευτεί σε αυτό το κομμάτι. Καλό είναι λοιπόν να έχετε φροντίσει να του μάθετε τη συγκεκριμένη εντολή.

Όταν προσπαθείτε να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας στο να μη δέχεται τροφή από άλλους, παρά μόνο από εσάς χρησιμοποιήστε πολλά άτομα στο κόλπο της εκπαίδευσης προσπαθώντας να τον δελεάσουν με ένα κομμάτι φαγητό ώστε να μάθει να το αρνείται.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020, 01:27