Ο «Aν Aν», το γηραιότερο γιγάντιο αρσενικό πάντα σε αιχμαλωσία πέθανε σε ηλικία 35 ετών στο θεματικό πάρκο «Ocean Park» του Χονγκ Κονγκ σύμφωνα με το ΑP. Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί λόγω της υψηλή αρτηριακής πίεσης που παρουσίασε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Είχε σταματήσει να παίρνει στερεά τροφή και ήταν υποτονικό.

Έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Ocean Park, μαζί με το θηλυκό «Τζιά Τζιά» το οποίο πέθανε το 2016 σε ηλικία 38 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«O Aν Aν μάς χάρισε όμορφες αναμνήσεις με πολλές συγκινητικές στιγμές. Η εξυπνάδα και το παιχνίδι του θα μας λείψουν πολύ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ocean Park Corporation, Paulo Pong.

«Οι κτηνίατροι του Ocean Park μαζί με τις κυβερνητικές αρχές αφού συμβουλεύτηκαν το Κέντρο Διατήρησης και Έρευνας για τα Γιγάντια Πάντα της Κίνας, προχώρησαν σε ευθανασία. Ο «Aν Aν» έζησε μια γεμάτη ζωή και κατάφερε να φτάσει στην ηλικία των 35 ετών η οποία ισοδυναμεί με την ηλικία των 105 ετών για έναν άνθρωπο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο Χονγκ Κονγκ έχει δοθεί ακόμη ένα ζευγάρι πάντα, η Γινγκ Γινγκ και ο Λε Λε Λε, το 2007 για τον εορτασμό της 10ης επετείου από την επιστροφή της πρώην βρετανικής αποικίας στην κινεζική κυριαρχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης