Ο Timmy είναι ένα μοναδικό σκυλί. Μπορεί πραγματικά να σας μιλήσει με τα μεγάλα εκφραστικά μάτια του, με το χαμόγελό του, το χοροπηδητό του και τις μικρές φωνές που κάνει όταν είναι ευτυχής, με τις ρυτίδες στο μέτωπό του όταν προσπαθεί να σας καταλάβει ή όταν φοβάται κάτι ή με τη μεγάλη μαύρη μύτη του που αγγίζει το πόδι σας προκειμένου να αισθανθεί ασφαλής όταν είναι έξω για έναν περίπατο. Ο Timmy είναι ένα θαυμάσιο σκυλί αλλά κανένας δεν θα μπορούσε να το δει αυτό πριν, επειδή ακριβώς είναι ένα φοβικό σκυλί.

Ο Timmy είναι ένα σκυλί που μαζεύτηκε από το δρόμο σε πολύ άσχημη κατάσταση, γεμάτος ψώρα και πολύ φοβισμένος από τους ανθρώπους. Κανένας δεν μπορούσε να τον αγγίξει ή ακόμα και να καθίσει κοντά του. Ο Timmy προσπαθούσε να προστατευθεί από τους ανθρώπους με το τρέξιμο, για να φύγει μακριά τους και μόνο όταν δεν είχε καμία επιλογή και παγιδευόταν, από τον πανικό του αντιδρούσε με βρυχηθμούς και δαγκώματα. Μάθαμε πρόσφατα ότι μερικοί άνθρωποι του έριχναν συνέχεια πέτρες όταν τον έβλεπαν, μόνο και μόνο επειδή ήταν ένα αδέσποτο σκυλί. Ο φτωχός Timmy κακοποιήθηκε από τους ανθρώπους και έμαθε ότι οι άνθρωποι είναι μόνο κακοί. Δεν είχε καμία απολύτως καλή εμπειρία μαζί τους.
Για αυτόν τον λόγο, έγινε φοβικός και γι’ αυτό χρειαζόταν ειδικό χειρισμό. Τώρα, φιλοξενείται στο σπίτι ενός μέλους του σωματείου μας, προκειμένου να τον διδάξει πώς να αρχίσει να εμπιστεύεται τους ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Timmy έχει κάνει μια πραγματικά τεράστια πρόοδο τους τελευταίους τέσσερις μήνες, παρά τους φόβους του. Περπατά με το λουρί, απολαμβάνει τα χάδια και την προσοχή των ανθρώπων, ακολουθεί τους ανθρώπους που ξέρει στο σπίτι και έχει γίνει ένα πολύ γλυκό και τρυφερό αγόρι. Χρειάζεται ακόμα δουλειά, επιμονή και πολλή αγάπη, για να μάθει να πηγαίνει πιο μακρινούς περιπάτους, να συνηθίσει τους θορύβους της πόλης χωρίς να παθαίνει πανικό, να μπαίνει με άνεση στο αυτοκίνητο, να σταματήσει να είναι τόσο ανασφαλής, κ.λπ. Αλλά, πιστεύουμε σε αυτόν, είναι ένα πολύ έξυπνο και θαρραλέο σκυλί.

Είναι τριών ετών (2009) και στειρωμένος. Ο Timmy αποζητά την ανθρώπινη συντροφιά, δεν του αρέσει πια να κάθεται μόνος του (αν και μπορεί να μείνει μόνος στο σπίτι για αρκετές ώρες), τα πάει τέλεια με άλλα σκυλιά και αξίζει να έχει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή του. Χρειάζεται έναν άνθρωπο που να ξέρει πώς να συμβιώσει με έναν σκύλο και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του και ειδικά έναν φοβικό σκύλο. Με την ειδική αντιμετώπιση και χειρισμό θα γίνει ένα υπέροχο και πιστό σκυλί. Έχει τόσο πολλή αγάπη να δώσει. Το μόνο που χρειάζεται είναι κάποιον να του δείξει το πώς…

Επικοινωνία: 6932312990, e-mail: akalliakouda@yahoo.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φιλοζωικό σωματείο stray.gr, Α.Μ.: 24685, θα δοθεί με microchip και συμβόλαιο υιοθεσίας.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης