Χτενίστε σωστά τη γάτα σας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016, 15:10
Χτενίστε σωστά τη γάτα σας
Η σωστή περιποίηση του τριχώματος της γάτας εξασφαλίζει καλή ποιότητα γούνας, λιγότερη... τριχόπτωση, καθώς τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος και οι ρίζες ενισχύονται. Παράλληλα, απομακρύνει σκόνη και άλλα ξένα σώματα, επιτρέποντας τον ευκολότερο εντοπισμό ψύλλων ή τσιμπουριών καθώς και ενδεχόμενων τραυματισμών στο δέρμα.

Η γάτα σας χρειάζεται τη βοήθειά σας για να διατηρήσει το τρίχωμά της σε καλή κατάσταση, ιδίως αν έχει μακρύ τρίχωμα ή αν είναι ηλικιωμένη, καθώς δεν διαθέτει πλέον την ίδια αντοχή, υπομονή και το κουράγιο για να κρατάει καθαρό τον εαυτό της.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες μια γάτα με μακρύ τρίχωμα χρειάζεται βούρτσισμα 1-2 φορές την ημέρα, ώστε να απαλλαγεί από τις περιττές τρίχες, ενώ μία με κοντό χρειάζεται τη βοήθειά σας 1-3 φορές την εβδομάδα.

Προτού ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει την κατάλληλη βούρτσα για το τρίχωμα της δικής σας γάτας- υπάρχουν διαφορετικές βούρτσες για γάτες με κοντό και διαφορετικές για γάτες με μακρύ τρίχωμα.

Προσοχή στους κόμπους! Ενώ κάποιες τρίχες ξεμπερδεύονται γρήγορα και εύκολα, άλλες κάνουν το βούρτσισμα επώδυνο. Αν η γάτα πονέσει, δεν θα θέλει να την ξαναπλησιάσετε με τη βούρτσα στο χέρι.

Συμβουλή 1: Τις περιόδους που πέφτει το τρίχωμά τους, χρειάζονται συχνότερα βούρτσισμα.
Συμβουλή 2: Αν η γάτα σας έχει δύσκολο τρίχωμα, απευθυνθείτε σ’ έναν groomer.

Πηγή: stogiatro.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016, 15:21