Απαράδεκτες είναι η συνθήκες διαβίωσης των έγκλειστων σκυλιών που βρίσκονται στο παράνομο Δημοτικό Κυνοκομείο Άρτας, σύμφωνα με την κα Κατερίνα Λαμπράκη.

Οι λιγοστοί εθελοντές προσπαθούν να βοηθήσουν τα άτυχα πλάσματα με υιοθεσίες, όμως τα κλουβιά συνεχίζουν να γεμίζουν καθώς ο Δήμος Αρταίων υποκύπτει στις πιέσεις των ψηφοφόρων και αντί να εφαρμόσει τη νομοθεσία για την ορθή διαχείριση σκυλιών και γατιών, τα κλείνει στο κυνοκομείο για όσο ζήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η κα Λαμπράκη καταγγέλλει τις συνθήκες κατά τις οποίες ζουν τα σκυλιά και επισημαίνει τα εξής: 

«Δημοτικό Κολαστήριο (Κυνοκομείο) Άρτας 29/7/2021:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θερμοκρασία στο πυρωμένο τσιμέντο που κάθονται τα σκυλιά φτάνει τους 46 βαθμούς Κελσίου. Όπως γυρίζει ο ήλιος, φέρνει την κόλαση σε κάθε κλουβί που βλέπει. Δεν υπάρχει κανένα σημείο με σκιά στα “φλεγόμενα” 2 τετραγωνικά που αντιστοιχούν σε κάθε άμοιρο πλάσμα που βρίσκεται εκεί μέσα. Προαυλισμός δεν γίνεται ποτέ. “Δεν υπάρχει προσωπικό για αυτό το σκοπό”. Είναι καταδικασμένα από τη στιγμή της περισυλλογής τους.

Παράνομες και κρυφές επανεντάξεις ή μαρτυρικός θάνατος μέσα στο κλουβί: Αυτές είναι οι 2 εναλλακτικές που προσφέρονται σε αυτό το “καταφύγιο”. 

Οι κάδοι απορριμμάτων έξω από το χώρο μυρίζουν πτώματα σε αποσύνθεση. Εκεί πετάγονται όλα τα νεκρά σκυλιά. Φυσικά, ΚΑΝΕΙΣ δεν νοιάζεται.

Θερμοκρασίες από τα χειρότερα καζάνια της κολάσεως, οσμή από σήψη άψυχης σάρκας και από αναθυμιάσεις ούρων και κοπράνων.

Πάρα πολλά σκυλιά είναι άρρωστα. Πάρα πολλά έχουν ψώρα. Φυσικά έλεγχος για αρρώστιες δεν γίνεται. Θεραπεία, ούτε λόγος. Μόνο κάποια που έτυχε να πεταχτούν στα κλουβιά μετά από χειρουργείο έλαβαν υποτυπώδη θεραπεία.

Τι μπορεί να γίνει για αυτό το αίσχος; Ο δήμος κλασικά – νίπτει τας χείρας του. “Δεν υπάρχουν χρήματα”.

Δεν υπάρχουν ούτε τροφές! 12 τσουβάλια για 1 μήνα, να φάνε και να επιβιώσουν 40+ σκυλιά. Σιγά – και τι πειράζει; Κάδοι απορριμμάτων υπάρχουν απ’ έξω για τα πτώματα. Γλιτώνουν και τις βενζίνες για τις παράνομες επανεντάξεις…

Ως εθελοντές που δρούμε ομαδικά και μεμονωμένα, χωρίς την ομπρέλα κάποιου φορέα ή σωματείου, θέλουμε να ευχαριστήσουμε το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ που ανταποκρίθηκε ΑΜΕΣΩΣ στο ουρλιαχτό για βοήθεια και έμπρακτα συντόνισε τη διαδικασία για να μπουν ηλιόπανα έξω από τα κλουβιά. Η εταιρεία “Βορειοδυτική ΑΕΒΕ” και ο κ. Ιωάννης Γκολομάζος, δώρισαν τα ηλιόπανα που χρησιμοποιήθηκαν για τη σκίαση του χώρου 100+ μ2.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου χωρίς λόγια και φανφάρες ήρθε ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ με ταπεινότητα, αυτοπροσφορά, χαμόγελο και εργατικότητα και τα τοποθέτησε, με τη βοήθεια των εθελοντών Eytyxia Koureli και Lefteris Kalampokas. Δεν θέλησε καν να αναφέρουμε το όνομά του και αυτό δείχνει το ήθος του και την ανθρωπιά του.

Από σήμερα τα σκυλιά του καταφυγίου θα έχουν μερικούς βαθμούς λιγότερη ζέστη μέσα στα κλουβιά τους και ποιος ξέρει, ΙΣΩΣ επιβιώσουν αν βοηθήσετε όλοι εσείς που διαβάζετε να ακουστεί η φωνή μας – η φωνή ΤΟΥΣ».

Πηγή: zoosos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης