Δηλώστε συμμετοχή έγκαιρα!

Ο Δήμος Χαλανδρίου σε συνεργασία με τη Φιλοζωική Χαλανδρίου (Σύλλογος Εθελοντών Φίλων των Ζώων Χαλανδρίου), με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς», και έχοντας ως στόχο την προώθηση του αθλητικού πνεύματος, και  συνεκτιμώντας την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να έρθει πιο κοντά στη φύση, διοργανώνει την πρώτη εκδήλωση δυναμικού βαδίσματος με ζώα συντροφιάς,  με τίτλο «Κυνηγώντας την ουρά μας», τη Δευτέρα 4 Απριλίου, στη Ρεματιά Χαλανδρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται για πρώτη φορά από δήμο στη χώρα μας, περιλαμβάνει διαδρομή συνολικής απόστασης δύο (2) χιλιομέτρων μεικτής διαδρομής δημόσιας οδού και τμημάτων της παραρεμάτιας ζώνης, με χωμάτινα μονοπάτια.

Αιτήσεις συμμετοχής

Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά, από την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022 έως και την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, και ώρα 16:00, στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

https://evest.gr/entries/index.php/chalandri-registration1

Όχι, λοιπόν, «Εγώ το λέω στον σκύλο μου κι ο σκύλος στην ουρά του», αλλά χαρούμενες ουρίτσες να ανεμίζουν και η ευγενής άμιλλα να φτάνει στα ύψη!

Σας περιμένουμε!

Όροι διεξαγωγής της εκδήλωσης

Η ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης είναι η Δευτέρα, 4 Απριλίου 2022, με ώρα  εκκίνησης 18:00 και ώρα τερματισμού 19:00. Το χρονικό όριο τερματισμού της διαδρομής των 2.000μ, είναι τα εξήντα λεπτά (60’) λεπτά. Πέραν αυτού του ορίου, οι συμμετέχοντες βαδίζουν χωρίς την υποστήριξη της διοργάνωσης.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι η είσοδος του  «Ευριπίδειου» Θεάτρου Ρεματιάς. Την ημέρα της εκδήλωσης θα υπάρχει υγειονομική κάλυψη στον χώρο της εκκίνησης- τερματισμού και στο χώρο ανάπαυσης των ζώων (εντός της Ρεματιάς).

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν και μπορούν να λάβουν μέρος, άτομα άνω των δεκαοχτώ (18) ετών. Όλοι/ες οι συμμετέχοντες/χουσες-συνοδοί των ζώων, ανεξαρτήτως ηλικίας, θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό, καθώς θα  συμμετάσχουν με δική τους αποκλειστικά ευθύνη.

Τα ζώα που θα συμμετάσχουν πρέπει να είναι αρτιμελή και στειρωμένα. Επίσης, πρέπει να είναι φέρουν τσιπ (με καταχώρηση του αριθμού τσιπ), αποπαρασιτωμένα, πλήρως εμβολιασμένα και να μην πάσχουν από λοιμώδες νόσημα, μεταδοτικό σε άλλα ζώα ή ανθρώπους.

Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης τα ζώα θα φέρουν λουρί (κατά προτίμηση κοντό) και θα βρίσκονται υπό την πλήρη ευθύνη των ιδιοκτήτων τους. Δεν θα γίνεται αποδεκτή η συμμετοχή ζώων που θα επιδεικνύουν επιθετική συμπεριφορά προς άλλα ζώα ή ανθρώπους, ενώ οι ιδιοκτήτες οφείλουν να διαθέτουν φίμωτρο, ώστε να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση ανάγκης. Για τον έλεγχο της συμπεριφοράς των ζώων υπεύθυνος θα είναι ο ειδικός συμπεριφοριολόγος ζώων, κ. Χρήστος Καραγιάννης, ο οποίος θα εποπτεύει την πιστή εφαρμογή των ανωτέρω.

Για τον έλεγχο της υγείας των ζώων που θα συμμετάσχουν, υπεύθυνη κτηνίατρος θα είναι  η κ. Άννα Σούσου, η οποία θα εγγυηθεί  ότι η εκδήλωση θα διεξαχθεί χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ευζωία, η ασφάλεια των ζώων και πως κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους, δεν θα υποστούν πόνο, φόβο, αγωνία και καταπόνηση. Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, από την έναρξη έως τη λήξη της, θα εποπτεύει όλη την όλη διεξαγωγή, παρέχοντας την επιστημονική της βοήθεια. 

Ενδέχεται να υπάρξει τροποποίηση των διαδρομών και των κανονισμών –διαδικασιών, καθώς και διακοπή ή αναβολή της εκδήλωσης, εάν κριθεί απαραίτητο, από τη διοργανώτρια αρχή, λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών ή για άλλους λόγους και πάντα έχοντας ως γνώμονα, την ασφάλεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων και τη διασφάλιση της ευζωίας των ζώων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης