Γιατί η μύτη του σκύλου μου είναι υγρή;

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2021, 00:52
Γιατί η μύτη του σκύλου μου είναι υγρή;

Θα έχετε παρατηρήσει πως η μύτη του σκύλου σας είναι υγρή. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι ο σκύλος μου άρρωστος όταν η μύτη του είναι στεγνή; Ας τα εξηγήσουμε όλα με απλά λόγια.

Οι μύτες των σκύλων είναι πάντα υγρές, από σάλιο και βλέννα που παράγεται από βλεννογόνους αδένες που βρίσκονται στην εσωτερική κοιλότητα. Η υγρασία στη μύτη προδίδει ότι όλα πηγαίνουν καλά αφού χάρη σε αυτήν πραγματοποιεί βασικές λειτουργίες.

Η υγρή μύτη λειτουργεί σαν air condition!

Οι σκύλοι δεν έχουν ιδρωτοποιούς αδένες σε όλο το σώμα, μόνο στη μύτη και τις πατούσες τους,. Η υγρασία στη μύτη εξατμίζει τη ζέστη βοηθώντας έτσι τους σκύλους να διατηρούν την εσωτερική τους θερμοκρασία.

Η υγρή μύτη λειτουργεί σαν ραντάρ!

Υπολογίζεται ότι οι σκύλοι μυρίζουν από 1.000 έως 10.000 φορές καλύτερα από τον άνθρωπο, μυρίζονται ακόμη και τον κίνδυνο από μακριά. Η ενισχυμένη όσφρηση οφείλεται στο ότι όταν οι σκύλοι εισπνέουν, μικρά σωματίδια που βρίσκονται στον αέρα παγιδεύονται στη βλέννα της μύτης τους και αυτή η λειτουργία βοηθά στο να ταξινομούν και να αναγνωρίζουν τις μυρωδιές καλύτερα. Για να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την όσφρησή τους οι σκύλοι γλύφουν τη μύτη τους.

Περισσότερα στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2021, 00:52