Διεθνής ομάδα διάσωσης ζώων από τη Γερμανία βρίσκεται στη Βόρεια Εύβοια όπου μαζί με την Ελληνική ομάδα διάσωσης επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές. Οπως δήλωσαν μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης στο evima.gr : «Έχουμε βρει αρκετά καμμένα ζωα με εγκαύματα και ψάχνουμε να βρούμε τι θα τα κάνουμε».

Μαζί τους συνεργάζεται και η γνωστή φιλοζωική ομάδα Alma Libre, η οποία ανακοίνωσε τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από δύο ημέρες: «Στα πλαίσια της διεθνούς βοήθειας που έρχεται στην χώρα μας για την συνδρομή τόσο στην κατάσβεση των πυρκαγιών όσο και στην ανακούφιση των θυμάτων της, ανθρώπινων και μη, κλιμάκιο μίας διεθνούς ομάδας διάσωσης ζώων από την Γερμανία θα καταφθάσει τις επόμενες στην χώρα μας και συγκεκριμένα – σε πρώτη φάση στην Εύβοια, προκειμένου να συνδράμει στην μαζική προσπάθεια διάσωσης και βοήθειας στα ζώα που έχουν ανάγκη.

Πρόκειται για την πασίγνωστη στον χώρο επαγγελματική ομάδα Berufstierrettung Rhein Neckar από κοινού με μέλη της Tierrettung LV Südbaden e.V.. Η ομάδα αυτή θέλησε να προσφέρει τις γνώσεις της και την εμπειρία της από την πρώτη στιγμή βλέποντας τις τεράστιες καταστροφές και τον θάνατο σε ζώα από τις πυρκαγιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον σκοπό αυτό αναζήτησαν κάποιον στην Ελλάδα ως σύνδεσμό και επέλεξαν την ομάδα μας Alma Libre – Hellenic Animal Rescue.

Τι επόμενες ημέρες θα επιχειρούμε από κοινού στις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας σε πρώτη φάση κι αργότερα κι αλλού εφόσον χρειαστεί.

Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη κι είμαστε ευγνώμονες σε όποιον μας βοηθάει σε αυτήν την δύσκολη ώρα. Ευχαριστούμε Berufstierrettung Rhein Neckar και Tierrettung LV Südbaden e.V.»!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης