10 τροφές που είναι τοξικές για τον σκύλο σας

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021, 04:00
10 τροφές που είναι τοξικές για τον σκύλο σας

Ο χώρος της κουζίνας είναι παράδεισος για τους τετράποδους φίλους μας και ενώ οι περισσότεροι τρελαίνονται να τρώνε το φαγητό που μένει από τους ανθρώπους, οι ειδικοί είναι αρνητικοί στο να ταΐζουμε τον σκύλο μας με τα απομεινάρια του ανθρώπινου φαγητού, εξαιτίας της πιθανότητας τοξικότητας, παχυσαρκίας και γενικότερης κακής υγείας.

Δείτε ποιες τροφές θα πρέπει να αποφεύγετε:

Τεχνητό γλυκαντικό

Η ξυλιτόλη είναι μια τεχνητή γλυκαντική ουσία που υπάρχει σε τσίχλες, φυστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη, οδοντόκρεμα και άλλα προϊόντα και προέρχεται από ξύλο φυλλοβόλων δέντρων. Η υπερβολική κατανάλωση ξυλιτόλης μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα, μετεωρισμό και διάρροια στους ανθρώπους. Όμως, για τους σκύλους, η ξυλιτόλη είναι τοξική. Είναι σημαντικό να διατηρείτε τα προϊόντα που περιέχουν ξυλιτόλη μακριά από το σημείο όπου ο σκύλος σας μπορεί να τα φάει, ακόμη και τυχαία.

Αλκοόλ

Σε αντίθεση με τους ανθρώπους, τα νεφρά των σκύλων δεν μπορούν να επεξεργαστούν αποτελεσματικά το αλκοόλ, το οποίο μπορεί να τους προκαλέσει ιατρικά προβλήματα. Το φρέσκο, καθαρό νερό είναι πάντα το καλύτερο για τον σκύλο σας.

Αβοκάντο

Δεν είναι η σάρκα ενός αβοκάντο, αλλά το κουκούτσι, η φλούδα και τα φύλλα που μπορούν να βλάψουν τον σκύλο σας. Αυτά περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται περσίνη, η οποία προκαλεί έμετο και διάρροια.

Καφεΐνη

Ενώ η καφεΐνη δεν είναι τοξική για τους σκύλους, έχει το ίδιο αποτέλεσμα σε αυτούς όπως και στους ανθρώπους: και επειδή είναι πιο ευαίσθητοι σε αυτές τις επιδράσεις, μπορεί να είναι πολύ δυσάρεστο και άβολο γι’ αυτούς. Αν ο σκύλος σας καταναλώσει ακόμη και μια μικρή ποσότητα καφεΐνης, μπορεί να γίνει υπερκινητικός ή να αρχίσει να έχει τρόμο.

Σοκολάτα

Είναι επαρκώς τεκμηριωμένο ότι η σοκολάτα είναι ιδιαίτερα τοξική για τους σκύλους. Αυτό συμβαίνει επειδή περιέχει θεοβρωμίνη, ένα διεγερτικό που διακόπτει τις μεταβολικές διεργασίες του σκύλου σας. Η σκούρα σοκολάτα και η σοκολάτα μαγειρικής έχουν ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε θεοβρωμίνη, που την καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνη για τους σκύλους. Ανάλογα με την ποσότητα που έχει καταναλώσει ένας σκύλος, μπορεί να υποφέρει από στομαχική διαταραχή, καρδιακά προβλήματα, επιληπτικές κρίσεις ή ακόμα και θάνατο.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021, 04:00