Τύχη βουνό είχε ένας ελέφαντας στη Ζιμπάμπουε, ο οποίος υπέστη τραύμα από πυροβολισμό στο κεφάλι.

Οι κτηνίατροι που κλήθηκαν στο σημείο, διαπίστωσαν την παρουσία τρύπας στο μπροστινό τμήμα του κρανίου του θηλαστικού​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο «Pretty Boy» ήταν τραυματισμένος για αρκετές εβδομάδες πριν μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Aware» τον εντοπίσουν τη Δευτέρα σε δρόμο του Εθνικού Πάρκου Mana Pools. Νωρίτερα, είχαν ενημερωθεί για την παρουσία δύο τραυματισμένων ελεφάντων εντός της προστατευόμενης ζώνης. 
Οι κτηνίατροι που κλήθηκαν στο σημείο, διαπίστωσαν την παρουσία τρύπας στο μπροστινό τμήμα του κρανίου. Ο ελέφαντας ακινητοποιήθηκε με τη χρήση αναισθητικού και υπεβλήθη σε εγχείριση. Όπως διαπιστώθηκε, το τραύμα του είχε μολυνθεί και είχε γεμίσει με πύον.

«Πέντε εκατοστά πιο δίπλα και θα ήταν νεκρός. Ήταν πολύ τυχερός. Η σφαίρα πρέπει να εξοστρακίστηκε στο κρανίο του. Μετά τον πρώτο πυροβολισμό φαίνεται πως τράπηκε σε φυγή. Ο λαθροθήρας πρέπει να πυροβόλησε και δεύτερη φορά, καθώς το ζώο έφερε άλλο ένα απόστημα στο ύψος του ώμου» υποστήριξε η Lisa Marabini, διευθύντρια της «Aware».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «Pretty Boy» είναι περίπου 25 ετών, πολύ ήρεμος και εξαιρετικά ευγενικός, σύμφωνα με τη Lisa Marabini, η οποία πρόσθεσε για όσους κυνηγούν παράνομα είδη της Άγριας Πανίδας: «Είναι σιχαμερά όντα, καθοδηγούμενα από την απληστία. Καταστρέφουν την κληρονομιά της φύσης για μερικά μπιχλιμπίδια από ελεφαντόδοντο».

Μόλις την προηγούμενη ημέρα, την Κυριακή 12 Ιουνίου, κτηνίατροι της «Aware» είχαν περιθάλψει τον «Ben», ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια διαμάχης του με άλλον ελέφαντα στο Εθνικό Πάρκο Matusadona, στο βόρειο τμήμα της Ζιμπάμπουε (περίπου 160 χλμ. από το Mana Pools). Παρά τις απαγορεύσεις, το κυνήγι ελεφάντων και ρινόκερου -σε συνδυασμό με την καταστροφή των βιοτόπων τους- παραμένει στην κορυφή των παραγόντων που απειλούν με εξαφάνιση τα συγκεκριμένη είδη της Άγριας Πανίδας στην Αφρική.

Πηγή: Skynews
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης