Είναι το πρώτο γήπεδο παγκοσμίως που λειτουργεί με κινητική ενέργεια και βρίσκεται σε μία φτωχογειτονιά του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Το εκπληκτικό αυτό γήπεδο φωτίζεται τη νύχτα όχι από προβολείς, αλλά από την ενέργεια των παικτών που παίζουν μέσα σε αυτό.

Ο ζωντανός θρύλος του ποδοσφαίρου Πελέ βρέθηκε στην παραγκούπολη Μόρο ντα Μινιέρα και παρακολούθησε μια τοπική ομάδα να «εγκαινιάζει» το γήπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο του έργου, που χρηματοδοτείται από την πολυεθνική εταιρεία πετρελαίου «Royal Dutch Shell», 200 περίπου ενεργειακές κυψέλες που κατασκευασμένες από η βρετανική εταιρεία ενέργειας «Pavegen» εγκαταστάθηκαν κατά μήκος του γηπέδου.

Οι ερευνητές αισιοδοξούν ότι η συγκεκριμένη ιδέα θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στο μέλλον για την φωταγώγηση ακόμα και ολόκληρων πόλεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος ο Πελέ ελπίζει ότι το νέο γήπεδο θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιών της περιοχής όχι μόνο ως προς το ποδόσφαιρο αλλά και ως προς την επιστήμη.«Ο πατέρας μου με ονόμασε Εντσον, από τον Τόμας Εντισον» εξηγεί ο Πελέ, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Εντσον Αράντες ντο Νασιμέντο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης